Oh nee! Dit zijn de slechtste ontbijtjes om je dag mee te beginnen

Ontbijten, je kan eigenlijk niet zonder. Het geeft je energie om de dag rustig te beginnen. De ene zweert bij zijn kommetje havermout, de ander weer bij een cracker met kaas. Maar wat is nu eigenlijk goed en wat is slecht? Wij vertellen het je!

#1 Helemaal niet ontbijten

Natuurlijk weten we dat niet ontbijten slecht is, maar in alle drukte vergeten we het soms gewoon. Best wel zonde, want door te ontbijten krijg je meer energie, en uit onderzoek is gebleken dat mensen die wel ontbijten per dag 400 calorieën meer verbranden omdat ze overdag actiever zijn. Je wekker toch maar iets eerder zetten?

#2 Kant-en-klare smoothies

Smoothies uit de supermarkt gezond? Was het maar zo’n feest! Deze lekkere drankjes zitten namelijk boordevol toegevoegde suikers en dat willen we natuurlijk niet. De oplossing? Zelf persen. De beste combinatie is een smoothie op basis van Griekse yoghurt, bevroren fruit (dit heeft geen toegevoegde suikers) en melk.

#3 Een te klein ontbijt

Te weinig ontbijten is net zoiets als maar een paar uur slapen: het heeft helemaal geen zin. Uit onderzoek is gebleken dat een ontbijt met minimaal 350 calorieën en minimaal 20 gram eiwitten goed genoeg is om overdag kilo’s te verliezen. Dit is misschien veel, maar overdag verbranden we meer dan in de middag en avond. En het zorgt er ook weer voor dat je geen after lunch-dip krijgt. Ideaal!

#4 Boterhammen, pannenkoeken en muffins

Jazeker, zelfs onze bruine vriend moet er aan geloven. Ondanks dat boterhammen, pannenkoeken, bagels en muffins een populair en vooral makkelijk ontbijt zijn, is dit niet de beste keuze. Ze zitten vol met geraffineerd zetmeel én ze missen de vezels en eiwitten die ons lichaam nou zo hard nodig heeft. Voortaan toch maar een ontbijtje met ei maken!

#5 Griekse yoghurt met een smaakje

Mijn ontbijt kan niet zonder een schaaltje Griekse yoghurt, heel gezond mits het op de juiste wijze wordt gemaakt. Er zitten dan namelijk twee keer zoveel eiwitten en maar half zoveel natuurlijke suikers in dan bij normale yoghurt. Helaas gaat het hier alleen om de Griekse Yoghurt naturel en niet om die lekkere met honing en walnoot, aardbei of noten. Hier zitten namelijk toegevoegde suikers in en dat willen we natuurlijk niet!

Shop onze favorieten uit de shop!

Levi’s
WEHKAMP
€129,95

Sacha
WEHKAMP
€129,99

Pieces
OTTO
€29,99

Mac
DE BIJENKORF
€19,50

My Jewellery
MY JEWELLERY
€14,95

Selected Femme
OTTO
€29,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Aha! Dit is het beste tijdstip om te ontbijten
5 redenen om met fruit te ontbijten
Dit Instagram-account creëert de mooiste ontbijtjes 

Bron: Gatsby | Beeld: Getty Images