Recept: Chocolate Chip-Oat Bars

rock your body

Dé snack als je uit je werk direct door gaat naar de sportschool en daardoor pas laat aan je avondmaaltijd kunt beginnen. Of gewoon lekker voor in de middag of na het sporten natuurlijk. Je kunt deze repen maken zonder keukenmachine of blender, gewoon goed kneden, maar zo’n apparaat maakt het wel nóg gemakkelijker.

Recept

Dit is een recept uit het Rock Your Body boek van The Green Happiness en vind je ook terug op het RYB playground (www.ryb.nl), als onderdeel van je persoonlijke eetschema of als los recept. Een perfecte snack voor na een workout die je op het platform kunt doen!

Vergeet de voorverpakte repen uit de supermarkt. Laat je niet verleiden door de sportieve uitstraling, organic of eiwitrijke leuzen. Check altijd de ingrediëntenlijst op de achterkant! Maar niet getreurd wanneer er een stuk minder ‘superfoods’ inzitten dan de voorkant doet lijken, suiker vermomd staat onder fructose- of glucosetroop en de smeuïgheid gegarandeerd wordt door de grote hoeveelheid zonnebloem- of palmolie… We’ve got you something! Zo simpel en zo lekker dat je je gaat afvragen waarom je überhaupt een blik hebt geworpen op die verpakkingen. En je maakt hier direct 12 stuks van, dat betekent dat het je zeker moet lukken om er een paar te bewaren in de vriezer en je voor de komende tijd dus geramd zit wat snacks betreft.

Vers en gezond

In plaats van stukjes chocola kun je ook (verse) blauwe bessen gebruiken, rozijnen, goij bessen of ga juist los met verschillende zaden en pitten. In plaats van amandelen zijn macadamianoten ook heel lekker hier. Of maak ‘m notenvrij en verkruimel zonnebloempitten of gedroogde witte moerbeien bovenop voor de crunch. Wil je de repen graanvrij dan kun je ook amandelmeel gebruiken in de plaats van havermout.

Bereiding

Bereidingstijd: 30 minuten + 15 minuten oventijd
Voor 12 porties

Ingrediënten:

  • 75 g havermout
  • 200 g verse dadels, ontpit
  • 50 g kokosrasp
  • 25 g gebroken hennepzaadjes
  • 25 g gebroken lijnzaad
  • 4 el tahin
  • snufje zout
  • 1 el rauwe cacaopoeder
  • 1 ½ tl vanillepoeder
  • 75g amandelen
  • 50 g pure chocolade

Extra benodigdheden: blender of keukenmachine (optioneel), bakpapier, cakeblik

Bereidingswijze:

  1. Doe de havermout, kokosrasp, dadels, hennepzaadjes, lijnzaad, tahin, zout, cacao en vanille in een goede blender of keukenmachine. Mix tot een samenhangend geheel en breng het vervolgens over in een mengkom.
  2. Hak de amandelen en chocolade fijn met een mes of in de keukenmachine/blender. Houd ongeveer 2 volle eetlepels van dit mengsel achter en meng de rest door het havermout mengsel.
  3. Verkruimel het bakpapier en doe deze vervolgens in het cakeblik. Verdeel het deeg over de cakevorm en druk goed aan. Strooi de gehakte amandelen en chocola bovenop. Zet het vervolgens ongeveer 15 minuten in de oven.
  4. Haal uit het blik en laat afkoelen op een rooster. Snij in 12 gelijke stukken. Bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast of de vriezer.

Voedingswaarde:

Kcal KH Eiwitten Vetten Vezels
Totaal 2161 153 60.9 136.7 48.8
Per portie 180 12.8 5.1 11.4 4

 

Bron: Rock Your Body

 

Let’s shop!

Maria Tailor
MODEKRIEBELS
€ 59,95

Bodyflirt
BONPRIX
€ 27,99

CVRD
DE BIJENKORF
€ 199,00

Floris van Bommel
VAN BOMMEL SCHOENEN
€ 179,95

Visconti
MARINGTON
€ 164,95

Cluse
DE BIJENKORF
€ 109,95

Estée Lauder
DE BIJENKORF
€ 150,50

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰