Schaam je niet als je alle chocolade paaseitjes in een keer eet. Het is gezonder!

chocholade

Het is weer bijna Pasen en dat betekent maar een ding: chocolade eten tot je erbij neervalt. Vooral die heerlijke chocolade eitjes, voor je het door hebt zit je al op de bodem van de zak. Daarna dat schuldgevoel, waarom doe ik dit toch telkens? Wij zijn hier om je beter te laten voelen. Het is namelijk beter om in een keer de hele zak leeg te eten dan verdeeld over de gehele dag.

Doe het voor je gezondheid

Ja je leest het goed. Maar hoe kan dit ooit beter zijn? Heel eenvoudig: het is beter voor je tanden. Om je tanden heen zit de buitenste beschermlaag (ook wel bekend als je tandglazuur) en als deze oplost onstaan er gaatjes. Als je suiker eet, zetten de bacteriën in je mond de suiker om in zuur, waardoor je glazuur veel zwakker is. Glazuur dat helemaal weg is, zal nooit meer terug komen. Daarom raden specialisten aan om niet meer dan zeven keer per dag te eten.

Chocolade is beter dan ander snoep voor je tanden, aangezien het wegsmelt op je tong en daardoor geen last voor je gebit is. En er is nog een goede reden om voor chocolade te gaan; uit een onderzoek bleek dat mensen die chocolade eten bijna 40% minder kans hebben op een beroerte of hartaanval. Niet alleen lekker dus, maar ook nog een goed voor je gezondheid! Natuurlijk wel met mate, je kunt niet verwachten dat elke dag 4 repen chocolade een positieve invloed hebben op je gezondheid.

Shop je paaslook!

Only
WEHKAMP
€39,99  31,99 

Pieces
WEHKAMP
€26,99 21,59 

PS Poelman
HUDSON’S BAY
€119,95 47,98 

Elvy
DUIFHUIZEN
€ 49,95

Anna + Nina
DE BIJENKORF
€ 39,95

My Jewellery
MY JEWELLERY
€ 49,95

 ✰ Shop verder in de STYLETODAY shop 

Bron: Beautify, Timko, Dentalzorg, Gezondheidsnet| Beeld: Unsplash