Shocking: deze ‘gezonde’ voeding is net zo slecht als junkfood!

gezonde voeding

Laten we toegeven: we houden allemaal van gezonde voeding en wanneer er iets gezonds op het menu staat voelen we ons allemaal stukken beter. En we zijn vooral niet beroerd om nieuwe gezonde dingen uit te proberen, want hé dat kan toch geen kwaad. Maar het zal je verrassen dat in veel ‘gezonde’ producten bijna net zoveel suikers of vetten zitten als in junkfood.

Wanneer je probeert om de overtollige kilootjes kwijt te raken dwingt je brein je automatisch om naar het rek met ‘gezonde’ etenswaren te lopen. Zo gris je een reep voor na het sporten mee, een flesje sap voor bij het ontbijt en… dat is nou juist wat je dus NIET gaat helpen bij het afvallen. Want in veel zogenaamde gezonde voeding zitten veel verborgen vetten en suikers.

Deze zogenaamde gezonde voeding is hetzelfde als junkfood

Boosdoener 1: Yoghurt (met smaak)

Op de verpakking van yoghurt kan dan wel ‘zonder vet’  staan, maar die heerlijke aardbei of kersensmaak doet niet veel goeds voor het suikergehalte van de ‘magere’ yoghurt. Yoghurt of kwark met een smaakje bevatten al snel zo’n 15 gram suiker en dan nog de lijst met chemische stoffen…

Alternatief: magere Griekse yoghurt of yoghurt zonder vet. Dit bevat meer proteïne dan suiker en dit zal je dus goed helpen bij je dieet.

Boosdoener 2: Salade dressing

Het is eerder een gewoonte en de angst dat een salade niet genoeg smaak zal bevatten, maar salade dressing is niet perse goed voor je en verpest eigenlijk het ‘gezonde’ van je salade. Zo bevat een gemiddelde salade dressing heel veel chemische stoffen, veel zout en suikers. Absoluut geen gezonde voeding dus.

Alternatief: Ruil je vettige dressing in voor balsamico azijn of olijfolie. Zo geef je je salade toch die lekkere smaakboost zonder dat je vast zit aan een waslijst met ongezonde stoffen.

Boosdoener 3: Sushi

Sushi lijkt op het eerste oog misschien gezond, want ja wat is er nu mis met rijst, zeewier en vis? Maar helaas, de rijst die gebruikt wordt om sushi te maken wordt door suikers op smaak gebracht. Ook wordt er vaak mayonaise aan toegevoegd, dit is natuurlijk ook niet gezond. Het kan dus zomaar zijn dat je na een sushi maaltijd zo’n 1000 calorieën binnen hebt gekregen. Oeps!

Alternatief: Maak je eigen sushi en voeg hier geen suiker en mayonaise aan toe.

Boosdoener 4: Popcorn

Wil je gezond eten en dacht je dat je met popcorn goed zat? Ook al staat er op de verpakking ‘light’ dan zitten er alsnog veel chemische stoffen in verwerkt. Want tja: als je het niet uit kunt spreken dan kun je het maar beter niet in je mond stoppen, toch?

Alternatief: Probeer naturel popcorn (zelf maken met mais) en breng deze zelf op smaak met kruiden als kaneel, zeezout of knoflook poeder. Dan hoef je je niet schuldig te voelen tijdens je filmavondje.

Boosdoener 5: Ontbijtkoek

Een plakje ontbijtkoek bevat bijna geen vet, maar zit wel boordevol suikers. Dit is dus helemaal niet zo gezond als je misschien dacht. Ongeveer één derde van een ontbijtkoek bestaat uit suiker.

Alternatief: Ga voor roggebrood! Dit is een veel gezonder alternatief voor ontbijtkoek.

Boosdoener 6: Notenmix

Het klinkt gezond, noten en zaden. Maar de gemiddelde noten mix bevat gezouten nootjes, gedroogd fruit en chocolade, wat het eigenlijk net zo ongezond maakt als een Mars of Snicker. Oeps, geen gezonde voeding dus!

Alternatief: Maak je eigen notenmix met ongezouten en rauwe noten. Amandelen zijn al lekker zat dus die hebben geen zout nodig en verse naturel nootjes zijn veel beter zonder alle toevoegingen.

Boosdoener 7: Vruchtensap

Vruchtensap uit een pak lijkt misschien gezond, maar dat is het absoluut niet. De overbodige suikers uit dit sapje worden omgezet in vet en dat willen we natuurlijk niet.

Alternatief: Je kunt beter fruit eten dan gaan voor een vruchtensapje, tenzij je natuurlijk zelf een heerlijke smoothie maakt met goede voedingsstoffen.

Shop de mooiste tops!

MS Mode
WEHKAMP
€24,99 7,50

My Jewellery
MY JEWELLERY
 €24,95 12,48

Vero Moda
WEHKAMP
€39,99

Scotch & Soda
DE BIJENKORF
€49,95

Circle of Trust
WEHKAMP
€59,95

ComeGetFashion
COMEGETFASHION
€24,99 7,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Margriet, Libelle, Mens en Gezond | Beeld: Unsplash