Snif! Zó overleef je het hooikoortsseizoen

Yes! April is begonnen en dat is de officiële start van de lente. Tijdens het lenteseizoen zijn er twee soorten mensen: de een geniet volop van alle bloeiende bloemetjes en het mooie weer en de ander zit de hele dag met traanogen en een volle neus. Inderdaad: het hooikoortsseizoen is ook begonnen. Ben jij het beu om continue afhankelijk te zijn van het niezen en gekriebel? Goed nieuws, want ik heb een paar hacks gevonden waardoor jij binnen no time ook kunt genieten van het mooie weer!

Hooikoorts alarm

#1 Toedeloe pollen

Buiten heb je natuurlijk alle pollen rondvliegen, maar binnen zijn ze ook al te vinden. Houd dus een grote voorjaarsschoonmaak en maak je huis goed schoon. Vooral meubels en spullen die veel stof aantrekken, zoals dekens, kussens en vloerkleden. Dit zijn namelijk plekken die je allergie nog erger kunnen maken.

Ook is het verstandig om de ramen en deuren zo min mogelijk open te hebben aangezien de pollen zo naar binnenkomen. Probeer zodra je thuis komt te douchen, want zo komen de pollen niet in de slaapkamer en op je bed en kussen terecht.

#2 Voorkomen is beter dan genezen

De medicijnen voor hooikoorts hebben een hoog ‘vergeet-gehalte’. Je komt er namelijk pas achter dat je ze bent vergeten als je ogen beginnen te branden en je neus begint te lopen. En dan is het natuurlijk te laat! Slik de medicijnen daarom vóór je klachten krijgt. Hierdoor voorkom je de klachten en heb je er uiteindelijk heel veel profijt van. Make sense!

#3 Vermijd alle prikkelende stoffen

Tijdens het hooikoortsseizoen wordt je lichaam continue blootgesteld aan stoffen waar je allergisch voor bent. Maar ook stoffen waar je niet allergisch voor bent, maar die wel irriteren, kunnen ervoor zorgen dat de hooikoortsklachten nog erger worden. En dat wil je natuurlijk niet! Vermijd dus sigarettenrook, schoonmaakmiddelen en parfum.

#4 Draag altijd je zonnebril

Probeer altijd je zonnebril te dragen als je in contact komt met de buitenlucht, en dan het liefst een zonnebril die goed om je ogen sluit. Hierdoor komen er geen pollen in je ogen en voorkom je die vervelende, brandende pijn. Was je handen vaak en vermijd contact met je ogen.

Shop de mooiste zonnebrillen!

Pieces
SHOEBY
€14,99

Céline
DE BIJENKORF
€320,00

Selected Femme
OTTO
€24,99

Roxy
OTTO
€98,95

Dolce & Gabanna
DE BIJENKORF
€255,00

Ikki
OMODA
€49,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

De knapste lentejassen onder de €50
De plekken waar je in de lente de leukste mannen tegenkomt

Bron: Glamour | Beeld: Getty Images