STYLETODAY health onderzoek: Vrouwen zijn het meest onzeker over hun buik

Februari stond bij ons volledig in het teken van health. Want nog nooit is de behoefte om gezond te leven zo groot geweest. Om die reden hebben wij een heus health onderzoek in het leven geroepen. Wij hebben jullie het hemd van het lijf gevraagd over jullie gezondheid. En alles wat daarbij komt kijken. Hoe vaak per week sta je in de sportschool? Let je op wat je eet? Ben je tevreden met je lichaam? Waarover ben je het meest onzeker?

Sweat now, shine later

Hállo fitgirls! Het merendeel van de vrouwen geeft aan te sporten. De frequentie varieert van minder dan één keer per week (12,9 procent) tot één keer per week (16,9 procent), 2-3 keer per week (35,7 procent) en meer dan drie keer per week (12,2 procent). Slechts 22,2 procent sport niet. Krachttraining, cardio en groepslessen zijn favoriet.

De voornaamste reden om te sporten is om af te vallen (40,1 procent). Gevolgd door gespierder worden (30,6 procent) en uithoudingsvermogen verbeteren (23,5 procent). De meeste vrouwen (38,2 procent) beoordelen hun lichaam met een 7. Meer dan de helft (55,9 procent) voelt zich niet prettig in korte kleding. Daarbij geven ze aan het meest onzeker te zijn over hun buik (51,8 procent) en benen (21,2 procent).

Beeld: Getty Images