Met deze tip is extra calorieën verbranden per dag een makkie

Er is één ding waar ik me echt heel erg aan kan ergeren, en dat is het feit dat ik gezond eet en twee à drie keer in de week sport, maar dat ik eigenlijk amper verschil zie. Als je wil afvallen is dat ontzettend frustrerend en demotiverend. En dan helpt die kantoorbaan ook niet echt mee.

Amy Lawrenson van Byrdie had hetzelfde probleem en had ontzettend veel last van haar rug door het zitten. Daarom besloot ze een bureau waar je achter moet staan uit te proberen. En het resultaat mag er wezen!

Calorieën verbranden is nog nooit zo makkelijk geweest

In de eerste periode van het staand werken aan haar nieuwe, hoge bureau viel Amy al flink wat kilo’s af. Nu is het natuurlijk niks nieuws dat je met rennen, lopen of bewegen an sich veel calorieën verbrandt, maar van blijven staan was nog niet zoveel bekend. Een onderzoek van BBC en de universiteit van Chester laat zien dat je met staan óók flink wat calorieën verbrandt. Ze onderzochten tien mensen die allemaal zittend werk deden. Per dag lieten ze hen drie uur staan en monitorde daarbij hun hartslag. Deze nam toe terwijl ze stonden.

Dat maakt al een verschil van gemiddeld een hele calorie verbranding per minuut‘, zegt onderzoeker dokter Buckley. Oké, het klinkt niet zoveel, maar dat is 60 calorieën per uur. Doe dit drie keer per dag in een werkweek van 40 uur en je hebt aan het einde van de week 900 calorieën extra verbrand.

Je spant ook je spieren meer aan als je staat, in vergelijking met zitten, en ook je spijsvertering zal beter werken wanneer je staat. Ik geef toe: het klinkt een beetje gek, achter je bureau staan, maar volgens Amy raak je er snel aan gewend en wil je niet meer anders.

Shop jouw nieuwe sportoutfit

Hunkemöller
HUNKEMÖLLER
€24,99

O’Neill
O’NEILL
35,99 25,19

Biotherm
DE BIJENKORF
€21,- 

Nike
WEHKAMP
€12,-

Nike
OTTO
€64,99

Hema
HEMA
€18,-

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Oh no! Smoothies zijn dus veel minder gezond dan we dachten
Wait, what?! Bier drinken kan dus ook helpen met afvallen
Op deze leeftijd heb je nóg meer moeite met afvallen

Bron: Marie Claire NL | Beeld: Getty Images