Je verbrandt meer calorieën met een kantoorbaan dan je denkt

Als je aan een kantoorbaan denkt, denk je al snel aan uren achter je bureau zitten met je neus voor een computerscherm. Het is niet bepaald een actieve job waar je de hele dag rondjes aan het rennen bent. We weten natuurlijk dat een hele dag achter je computer zitten niet heel erg gezond is. Uit onderzoek blijkt nu dat ons lichaam nog steeds energie verbruikt ondanks dat we de hele dag op een bureaustoel zitten.

ShakeThatWeight heeft onderzocht hoeveel calorieën we eigenlijk verbranden als we de hele dag achter ons bureau zitten. Het onderzoek is gebaseerd op een persoon met een gemiddeld gewicht van 52 kilo. Uit het onderzoek blijkt dat je maar liefst 102 calorieën verbrandt tijdens elk uur achter je computer. Dit zou betekenen dat een persoon die een 9 tot 5 werkdag heeft, 714 calorieën zou verbranden. Dit is zonder een uur lunchpauze waar je waarschijnlijk een kleine wandeling door het gebouw maakt.

I never dreamt of success. I worked for it

ShakeThatWeight’s onderzoek vertelt ons ook dat een gemiddeld persoon 382 calorieën verbandt wanneer je 7 uur slaapt. Je verbrandt 62 calorieën als je 15 minuten onder de douche staat en ongeveer 93 calorieën tijdens het koken van een snelle maaltijd.

We weten nu dat je 714 calorieën verbandt tijdens een gemiddelde werkdag achter je bureau. Dit betekent helaas niet dat we nu ongegeneerd 714 calorieën aan snoep en chocolade kunnen gaan eten. Je lichaam heeft een gezond en gebalanceerd dieet nodig ook al verbrand je die 714 calorieën.

Zit je morgen weer achter je bureau? Dan weet je in ieder geval dat je een deel van de pizza van gisteravond aan het verbranden bent.

LEES OOK:

Zó word je veel sneller aan de bar geholpen
Dit doet een maand geen alcohol drinken met je lichaam

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Getty Images