Waarom je direct aan yoga moet beginnen

yoga-header

Dat het goed voor je is wist je waarschijnlijk al. Maar dat het zoveel kon betekenen voor je lijf en mind zal je waarschijnlijk verbazen. Ik geef je een aantal verdomd goede redenen om direct te starten met yoga, en die hebben niks met calorieën verbranden te maken. Het zorgt voor een happy body en een happy mind!

Happy body

Ten eerste is yoga vooral heel goed voor je lichaam. Fysiek haalt je lijf ontzettend veel voordelen uit de oefeningen en maak je je body er écht happy mee. Vraag je je af hoe? Ik zette een aantal gezondheidsvoordelen van de oefeningen voor je op een rij:

  •  Menstruatieproblemen: Zo kan het helpen bij het reguleren van je menstruatie en kan het menstruatieproblemen als buikpijn, stemmingswisselingen, eetbuien en hormoonwisselingen verminderen.
  • Spieren: Ook leer je door de oefeningen je spieren trainen. Je spieren worden niet groter (zoals bij het fitnessen gebeurd) maar je zult strakker en beter in je vel zitten. Zeg maar bye bye tegen die zwembandjes!
  • Lenigheid: Door de oefeningen word je minder stijf en automatisch een stuk leniger! Uit onderzoek blijkt dat mannen lenige vrouwen ontzettend sexy vinden. Ook voor je seksleven schijnt het een voordeel te zijn om wat leniger te zijn. Zo zijn lenige vrouwen creatiever, vindingrijker en hebben ze meer zin in seks. En mannen houden daar nou eenmaal van. Score!
  • Spijsvertering: Ook zou het de spijsvertering bevorderen, stimuleert het de bloedcirculatie, is het goed voor je botten en je immuunsysteem. Zo, weet je dat ook weer.

1-yoga

Happy mind

Daarnaast kan het ook veel betekenen voor je mind. Dat yoga je helpt ontspannen wist je vast al, maar het toepassen in je dagelijks leven kan echt een changing life experience zijn.

  • Ontspanning: Ten eerste dus ontspannen, want in stressvolle situaties kun je de oefeningen van yoga ontzettend goed toepassen. No stress for you anymore. Ook kan een hot yogasessie echt even als uitklaadklep dienen na een intensieve dag of ervaring. Je verstand op nul en nergens aan denken terwijl je je lichaam in die moeilijke yogapositie wringt.
  • Energie: Ook krijg je door het beoefenen van yoga meer energie en uithoudingsvermogen. Yay!
  • Social part: Ga je met yoga oefeningen starten? Ga dan op les! Yogagroepen zijn ontzettend gezellig en je maakt er snel genoeg weer nieuwe vriendinnen.
  • Slapen: Ook leer je beter te slapen. Je kunt de ademhalingsoefeningen toepassen wanneer er steeds weer gedachten door je hoofd blijven malen, of wanneer je je even niet goed kunt ontspannen.

Tot slot is het gewoon heel leuk om te doen en voelt het ontzettend fijn om je body even lekker aan het werk te zetten tijdens een intensieve yogasessie. Waar wacht je nog op? Start met yoga en houd je body en mind happy.

Beeld: Pinterest