Wetenschap zegt: Als je ’s ochtends je bed niet uitkomt, ben je intelligent!

Sta je ’s ochtends met pijn en moeite op? Na 24 wekkers om de 5 minuten snoozen ben jij eindelijk eens klaar om nog volle 10 minuten op de zijkant van je bed te zitten. Ook mogen mensen je pas aanspreken nadat je je eerste koffie achter de kiezen hebt. Je hebt ze gewaarschuwd maar ze probeerden het toch, die fout zullen ze geen tweede keer meer maken. Hoe verschrikkelijk vervelend dit elke ochtend is, er is eindelijk goed nieuws: mensen die met moeite opstaan zijn intelligenter!

Que?

Precies, je leest het goed. Mensen die moeite hebben met opstaan zijn intelligenter en ook nog eens creatiever. Volgens het onderzoek van psycholoog Satoshi Kanazawa zijn mensen met een hogere intelligentie nacht uilen. In zijn onderzoek werden 20.750 participanten onderzocht. Hieruit kwam dat “nacht uilen” overdags langer mentaal alert zijn dan “vroege vogels”. Ook zijn mensen die later slapen creatiever, dat bleek uit het vinden van creatieve oplossingen en alternatieven.

Dus al de volgende keer iemand het lef heeft om te zeggen dat je “lui”bent omdat je zo laat opstaat kun je even dit onderzoekje erbij pakken. Kijk wanneer jij je meest productieve en creatieve momenten hebt en probeer deze in je dag te integreren.

Shop je pyjama look!

Hunkemöller
HUNKEMÖLLER
€ 44,99

Adidas
DE BIJENKORF
€ 54,95

BCP Bonprix Collection
BONPRIX
€ 14,99

Come Get Fashion
COME GET FASHION
€ 3,99

Marshall
SMARTPHONEHOESJES.NL
€ 149,00

Silk’n
WEHKAMP
€ 99,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop 

Bron: Medical Daily, Entepreneur | Beeld: Unsplash