Wetenschappelijk bewezen: minimaal twee keer per dag slapen is gezond

Slapen is by far één van mijn favoriete bezigheden. Het is zelfs zo erg geworden dat we op de redactie al verschillende keren de discussie hebben gehad of we een bed onder ons bureau moeten maken. Je weet wel: voor die welbekende middagdip! Ik ben groot voorstander van powernaps, maar mij werd altijd verteld dat dit helemaal niet goed voor je is. Het zou ervoor zorgen dat je in de avond minder goed kunt slapen. Pfff, smoesjes! En dat blijkt, want het is wetenschappelijk bewezen dat minimaal twee keer per dag juist super goed voor je is. Yes!

Siësta time!

Driewerf hoera voor dit geweldige onderzoek! Het is namelijk bewezen dat wij ons niet aanstellen als we na de pauze weer eens moe zijn. Neen, onze biologische klok is nu eenmaal ingesteld op minimaal twee dutjes per dag. Kijk, dáárom zijn wij dus altijd moe. Het ligt niet eens aan ons. Ook komt in het onderzoek naar voren dat het verplicht slapen van zeven á acht uur helemaal niet goed helpt om je lichaam uit te rusten. Het is zelfs veel te weinig!

Daarnaast zouden twee dutjes op een dag ervoor zorgen dat je veel alerter bent én zou je veel creativer zijn. Is dan weer interessant voor de baas! 😉 Dit komt omdat we na de pauze de slaperigheid gedurende de dag opbouwen en veel minder productief zijn.

Wat een ontzettend goed nieuws is dit! Ik stel voor dat we verplichte powernaps introduceren op werk! Who’s with me?  

LEES OOK:

ZZZ! Slapen als een roosje door dit Lush product
Waarom je met sokken aan zou moeten slapen
Wat is de juiste beslissing: die paar uurtjes slapen of toch wakker blijven?

Bron: Gatsby | Beeld: Getty Images, Giphy