Wil jij wat kilo’s afvallen? Stop dan met snoozen

Ik ben een grote voorstander van snoozen. Even een seconde op de knop drukken en je kunt weer terug naar dromenland. Fijn voor mij, niet zo fijn voor mijn omgeving. Het is namelijk vaak genoeg voorgevallen dat ik me had verslapen of de hele dag hartstikke moe was. En wat blijkt: het zorgt er ook nog eens voor dat jij niet van die vervelende kilo’s af komt. Oh nee!

You snooze, you lose

Hartstikke verleidelijk zo’n snoozekop, maar ontzettend slecht voor je stofwisseling. Omdat je door het snoozen veel langer blijft liggen, mis je licht met een blauwe golflengte. Dit komt vooral voor in de ochtend, als jij nog in je bed ligt te snurken. Het blauwe licht heeft een positief effect op je bioritme, deze regelt je stofwisseling en eetlust. Best wel zonde dat we die dus missen!

Uit een recent onderzoek van wetenschappelijk tijdschrift PLoS One blijft dat één uur daglicht missen per etmaal gelijkstaat aan een BMI-verhoging van 1,28. Wow! En ik hoor je denken: ‘Ha! Mijn telefoon heeft ook blauw licht!’, maar helaas heb je echt daglicht nodig om de kilo’s te laten verdwijnen. Dus in de ochtend heeft scrollen op social media weinig zin!

Dus hup! Schakel de snoozeknop uit op je telefoon en stap voortaan meteen uit je bed als je wekker gaat. Dit scheelt een hoop gezeur, gehaast én helpt bij het afvallen. Kijk, dat maakt opstaan al iets minder erg 😉

Shop de mooiste slaapkleding!

Love Stories
DE BIJENKORF
€30,00

Love Stories
DE BIJENKORF
€110,00

Hunkemöller
HUNKEMÖLLER
€17,99

Hunkemöller
HUNKEMÖLLER
€27,99

Hema
HEMA
€25,00

Hunkemöller
HUNKEMÖLLER
€44,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Wetenschappelijk bewezen: minimaal twee keer per dag slapen is gezond
Zzz! Slapen als een roosje door dit Lush product
Wat is de juiste beslissing: die paar uurtjes slapen of toch wakker blijven?

Bron: Gatsby | Beeld: Getty Images, Giphy