10 gedachten die je hebt als je in de sportschool staat

Af en toe is náár de sportschool gaan al een work-out op zich. Want heel eerlijk, je zit toch veel liever op de bank met een bak popcorn dan dat je zwetend in de gewichten hangt? Toch voel jij je on top of the world als dat uurtje er eenmaal op zit. Dit zijn tien gedachten die iedereen vast wel een keer heeft gehad tijdens het sporten.

1. Doe ik deze oefening wel goed
De meesten van ons sporten niet elke dag met een personal trainer. Je moet er zelf achter komen welke oefeningen ervoor gaan zorgen dat die buikspieren er ook echt komen. Af en toe kun jij je wat onhandig voelen als je niet helemaal weet waar je mee bezig bent.

2. Jeetje, wat is dit gewicht zwaar
Iets te enthousiast pak je twee zes kilo gewichten in je handen. Je moet moeite doen om ze niet meteen op de grond te laten vallen en pakt toch maar een wat lichter gewicht.

3. Au. Au. Mijn spieren! Dit wordt spierpijn!
Tja, het hoort erbij. Spierpijn kan enorm vervelend zijn, maar je weet wel zeker dat je die spieren goed aan het werk hebt gezet!

6. Oh my, mijn conditie is toch iets minder goed dan ik dacht. Hoe houden mensen het vol om een uur op de loopband te rennen.
Vol goede moed stap je op de loopband, maar na vijf minuten ben je buiten adem en moet je happen naar lucht. Een andere oefening dan maar?

7. Ik heb het zo warm!
Je gaat het gegarandeerd warm krijgen als je in de sportschool aan het trainen bent. Met een rood hoofd en onder de zweetdruppels hang je in de gewichten.

8. Schijnt mijn broek niet door nu ik in de squat-houding sta?
De angst dat je sportbroek doorschijnt zodra je in de squat-houding staat, ken ik maar al te goed. Een legging is toch anders dan een jeans.

9. Waar is mijn waterflesje?
Hoe vaak ik het wel niet heb meegemaakt dat ik op de loopband sta en snak naar een druppel water! Helaas is mijn waterflesje opeens spoorloos verdwenen. Die staat namelijk nog vrolijk bij het apparaat waar ik hiervoor ben geweest.

10. Hoe lang ben ik hier al en hoe lang moet ik nog?
In de sportschool kunnen de minuten soms voorbij vliegen, maar af en toe lijkt een kwartier wel een uur te duren. Telkens kijk je op je telefoon en de tijd kruipt langzaam voorbij.

Na de work-out rennen we naar de kleedkamer en fietsen we naar huis, want I need a shower!

LEES OOK:

Het komt dus niet door jou als je afhaakt tijdens een dieet!
Waarom je zou moeten beginnen met touwtje springen
Fan van gin? Dan ga je deze nieuwe vorm van een high tea heel leuk vinden! 

Beeld: Getty Images