6x Types die je in elke sportschool tegenkomt

sportschool

De afgelopen jaren zijn we met z’n allen flink doorgeslagen in de health trend. Bij een gezonde levensstijl hoort natuurlijk ook voldoende beweging. Veel fitgirls en boys spenderen dan ook heel wat uren in de sportschool. Of je nu op een yogamatje ligt, rent op een loopband of meedoet aan een groepsles, tijdens je work-out kun je niets anders dan naar je mede-sporters kijken. Wanneer je regelmatig een bezoekje aan de gym brengt zul je verschillende type mensen spotten. Wij hebben een aantal stereotypes in de sportschool voor je geselecteerd. Herken jij ze?

Type mensen die je in elke sportschool tegenkomt

#1 De selflover

De hele sportschool mag meegenieten, de lokale pauw aka selflover is gearriveerd. De selflover heeft een gespierd en mooi afgetraind lichaam en weet dit ook. Sterker nog: deze ijdeltuit weet heel goed dat hij/zij een fantastisch lichaam heeft en is hier dan ook intens trots op. Wanneer ze voor de spiegel trainen kunnen ze de ogen niet van het eigen lichaam afhouden. Absolute hoogtepunt van de selflover: wanneer ze gymselfies voor de ‘gram’ beginnen te maken, ohja #fitgirl #fitmotivation

#2 Het fitkoppel

Elke fitness kent een fitkoppel in haar abonnementenbestand. Je herkent ze meteen: allebei strak, matching outfitjes, en helpen elkaar tijdens het squaten. #couplegoals

#3 De smartphone

Van de smartphone verslaafde is niet geheel duidelijk waarom hij of zij naar de sportschool gaat. Vaak komt de smartphone verslaafde in haar eentje en weet ze daardoor niet geheel wat ze met de situatie aanmoet. In plaats van haarzelf volledig op het sporten te storten, spendeert ze daardoor driekwart van de tijd gekluisterd aan haar telefoon. Eindstand: 5 belletjes, 76 berichtjes, 3 Spotify playlists en 2 oefeningen.

#4 De verdwaalde

De verdwaalde lijkt een beetje op #3, is net begonnen in de sportschool en heeft werkelijk géén idee wat hij of zij aan het doen is. De verdwaalde kijkt voornamelijk zoekend rond naar herkenningspunten of bekenden. Na enige tijd (lees: een uur) geeft de verdwaalde uiteindelijk op en besluit deze óf om naar huis te gaan óf om een sportinstructeur om hulp te vragen. Eindstand: eindigt in de snackbar om de hoek.

#5 De Kreuner

Oehhf! Pff! Aaah! Of je er nu langs staat of zit, deze fanatiekeling hoor je gelijk wanneer hij of zij is gearriveerd. Dit type kun je elk moment op de dag horen, no matter naar welke sportschool je gaat.

#6 Het uit-de-maatje

Je hebt vast wel eens het gifje gezien waar in een zumba klasje van 15 deelnemers er 1 deelnemer helemaal uit de maat beweegt. Hij of zij springt naar rechts wanneer de rest naar links springt. Herkenbaar? Dit is dus het uit-de-maatje.

 

 

Bron: Ze.nl, Gatsby, Famme | Beeld: Pexels