Zoveel calorieën verbrand je gemiddeld per sport

calorieën

Met al onze goede voornemens sprinten we massaal naar de sportschool, in de hoop om voor de zomer nog een paar pondjes kwijt te raken. Goed bezig, zou ik zeggen, maar hoe weet je nou eigenlijk wat je moet doen? Natuurlijk, internet staat vol met buikspieroefeningen en verschillende vormen van squats die je op weg helpen, maar met alleen dat kom je er niet. Cardio mag je niet overslaan.

>> Lees ook: Hardlopen op een loopband? Check eerst even deze tips!

Met cardio verbrand je snel veel calorieën, terwijl je bij krachtoefeningen juist je spieren traint. Het slimste is om allebei te doen, zo krijg je het beste resultaat. Maar met welke cardiotraining verbrand je nu het snelste de meeste calorieën? In de video hieronder krijg je het antwoord op deze (calorie)brandende vraag.

the results

Voor de test gingen ze uit van iemand van 1,75 meter die 77 kilo weegt. Wat het best uit de test kwam? Een gedeelde eerste plek voor squashen en wielrennen. Bij beide sporten verbrandde de proefpersoon 924 calorieën in een uur tijd. Wel intensief sporten natuurlijk.

  1. Squashen, 924 calorieën per uur
  2. Wielrennen, 924 calorieën per uur
  3. Hardlopen, 887 calorieën per uur
  4. Schaatsen, 539 calorieën per uur
  5. Zwemmen, 462 calorieën per uur
  6. Fietsen, 308 calorieën per uur
  7. Wandelen, 270 calorieën per uur

work those muscles

Behalve een goede cardio work-out is krachttraining ook belangrijk. Daar verbrand je ook calories mee, maar voor een echte strakke buik is het natuurlijk een must. En dat is natuurlijk wat we het liefst willen. Het kan lastig zijn om een keuze te maken uit de vele oefeningen die er zijn. Want welke oefening is nu het best voor je buikspieren? We hebben er een antwoord op. Voor je buikspieren kun je het best de verhoogde plank doen. Wil jij je billen trainen? Lees dan dit artikel!

Work-out in style

529__-1546781869__nike-pro-hyperwarm-trainingsleggingNike
De Bijenkorf
70,- 49,-

529__-1834270307__adidas-committed-chill-sport-bhAdidas
De Bijenkorf
€59,95

5__1728919934__new-balance-sneakers-wr996New Balance
Wehkamp
130,- 94,95 

>> Lees ook: Om deze redenen zou je moeten gaan boksen
>> Lees ook: Dit is de meest voorkomende fout tijdens het squatten

Bron: Nu.nl Beeld: Pinterest