Cross the line: dit is waarom je grenzen verleggen in de sportschool het verschil maakt

sportschool

Sinds de opening vorig jaar is Saints & Stars een begrip in Amsterdam. Met hun motto ‘cross the line’ hebben ze mij ook te pakken. Want reken maar dat jezelf overstijgen in de sportschool, een positief effect heeft op de rest van je leven. De high intensity trainingen die je kunt volgen bij deze boutique sportschool hebben transformatie als doel; jou laten vertrekken met meer energie en een goed humeur. Ik sprak mastertrainer Roberto Da Costa over de kracht van bewegen en hij deelt zijn beroemde work-out playlist waardoor op de bank blijven zitten bijna geen optie meer is.

“Regelmatig verruil ik mijn yogamat voor een high intensity workout bij Saints & Stars. Ik vind het heerlijk om na 45 minuten bekaf weer buiten te staan en toch vervuld te zijn met nieuwe energie. Hoe je van een high intensity work-outs energie krijgt weet mastertrainer en co-founder van Saints & Stars Roberto da Costa. Ik interviewde hem over waarom beweging zo belangrijk is en hij deelt zijn favoriete work-out play-list in dit artikel. Mijn advies: zet deze ook vooral op als je chagrijnig bent en die bui verdwijnt als sneeuw voor de zon”. – Karlijn van Holistik

Cross the line: dit is waarom je grenzen verleggen in de sportschool het verschil maakt

Zelf verruil ik regelmatig mijn yogamat voor een pittige intervaltraining op keiharde muziek bij Saints & Stars. I know, het is niet aan te raden voor de zeer hooggevoeligen onder ons, maar wel puur entertainment waardoor het sporten een stuk beter vol te houden is. In de twee zalen waar de workouts plaatsvinden is een knaller van een geluidssysteem geïnstalleerd. Het is ‘sporten in een club’ zoals ik het aan vrienden uitleg en dat geeft behoorlijk wat energie. Na afloop van de les krijg je een koud handdoekje aangereikt met daarop wat verkoelende pepermuntolie gedruppeld. En klaar ben je om met een frisse blik en heldere geest de dag tegemoet te treden.

Drill Sergeant

Roberto is co-founder van Saints & Stars, fysiotherapeut, choreograaf en je ziet hem binnenkort als één van de coaches in het televisieprogramma Obese. Tijdens de box- en cardio workouts die Roberto geeft is hij een ware drill sergeant. Het liefst blijf je dan zover mogelijk bij hem uit de buurt, want oh-wee als hij naast je komt staan op de loopband… Dan zou het zomaar eens kunnen dat hij de snelheid flink opvoert totdat je er – nog net niet – bij neervalt. Buiten zijn lessen blijkt Roberto heel lief en betrokken. Zo coacht hij momenteel de kandidaten die binnenkort in Obese zitten met passie en wil hij de mensen die in zijn sportschool komen boven zichzelf uit laten stijgen.

Hoe komt het dat in beweging komen voor veel mensen zo’n opgave is?

Roberto: “Ik hoor vaak als excuus om niet te sporten ‘ik heb geen tijd’. En dat terwijl er 24 uur in een dag zitten en je daarvan vast wel één uurtje vrij kunt maken voor beweging op een redelijke intensiteit, toch? Doe bijvoorbeeld een powerwalk naar de supermarkt en maak daar een spelletje van om er zo snel mogelijk te zijn. Blijf jezelf uitdagen. Mensen zetten allerlei gedachtes ertussen die het moeilijker maken om te starten. Versimpel het in je hoofd en begin gewoon.

Wat je kan helpen is bijvoorbeeld niet om 18.00 uur warm te eten met het idee dat je om 19.00 uur wil gaan sporten. Zodra je warm gegeten hebt is de zin om te sporten daarna ver te zoeken. Al je energie gaat naar de vertering. Eet wat eerder of juist een stuk later of lunch tussen de middag warm. Wat je ook zou kunnen motiveren is om niet gelijk het moeilijkst van jezelf te vragen; je sportritme én voeding aanpassen. Begin met één ding om te voorkomen dat je twee dingen moet doen van jezelf die je (nog) niet leuk vindt. Maar als je gaat bewegen en je mag door blijven eten zoals je gewend bent, ga je het bewegen vanzelf waarderen en kun je daarna het eten aanpakken.”

Lees verder op Holistik 

Let’s shop!

Puma
HUDSON’S BAY
€64,95 32,47

BPC Bonprix Collection
BONRPIX
€17,99

Nike
HUDSON’S BAY
€30,00

Ecco
SCHUURMAN SCHOENEN
€109,99

Adidas
WEHKAMP
€149,00 126.00

Adidas
WEHKAMP
€17,95 14,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Holistik | Beeld: Unsplash