De perfecte work-out gear om ook in de zomer te sporten

Waarschijnlijk heb je, net als ik, de afgelopen maanden hard gewerkt aan je summer body. Maar – of je er nu tevreden mee bent of niet – dat betekent niet dat, nu het zomer is, je moet stoppen met sporten. Nee, sterker nog, dit is het moment dat je door moet zetten. Makkelijker gezegd dan gedaan, we know, maar we hebben een aantal tips voor je hoe je ook met de warme temperaturen een uurtje kunt gaan sporten.

  1. Sport ’s ochtends. ’s Ochtends is het nog een stuk koeler dan ’s avonds, dus het kan geen kwaad om de dag sportief te beginnen. Doe dit dan wel voor 9 uur, voordat de temperaturen écht gaan stijgen. Zo heb je meteen nog wat aan de rest van je dag.
  2. Blijf goed eten en drinken. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar genoeg water drinken is ontzettend belangrijk, zeker als je sport met deze temperaturen. Voor en na, maar ook tijdens het sporten. Je verliest tijdens het sporten namelijk ontzettend veel vocht. Eten is natuurlijk ook belangrijk, daar haal jij je energie uit. Eet voor het sporten een banaan of mueslireep, zodat je er goed tegenaan kan.
  3. Luister goed naar je lichaam. Niemand weet beter dan jijzelf of je door moet gaan, daar kan niemand iets over zeggen. Heb je het gevoel dat je echt niet meer kan? Stop dan ook. Het is belangrijk om een grens te trekken, anders voel je je nog beroerder na het sporten en krijg je spijt.
  4. Pas je ritme aan. Met deze hoge temperaturen en het felle zonnetje is het een goed idee om je work-out aan te passen. Ga je hardlopen? Goed idee, maar ga niet als een malle rennen, doe het juist iets rustiger aan. Ga liever iets langer, in plaats van intensiever en neem iets vaker een rustpauze.
  5. Kies de juiste kleding. Ga nu niet met een lange sportbroek sporten, maar kies voor wat luchtigere kleding. Zorg dat je goed ademende kleding aan hebt, zodat je lichaam de warmte goed kwijt kan. We hebben onze shop eens goed doorgespit en hebben een aantal items voor je uitgekozen.

Work out in style


Hunkemöller
Hunkemöller
€24,99


Hunkemöller
Hunkemöller
€29,99


Free People
Zalando
€69,95


2XU
Zalando
€59,95


Nike
Zalando
€54,95


Nike
Zalando
€59,95


Hunkemöller
Hunkemöller
€24,99


Adidas
Zalando
€74,95


Lacoste
Zalando
€69,95


Ralph Lauren
Zalando
€139,95


Nike
Zalando
€139,95


Hunkemöller
Hunkemöller
€29,99


Hunkemöller
Hunkemöller
€34,99


Hunkemöller
Hunkemöller
€27,99


Nike
Zalando
€109,95

☆ Shop meer work-out gear in de STYLETODAY shop ☆

LEES OOK:

Deze oefening helpt je van je cellulite af
Deze dingen moet je doen vóórdat je op de weegschaal stapt
Oh yes! Witte wijn kan dus gezond zijn

Beeld: Pinterest