Dit is dé meest effectieve buikspieroefening

buikspieroefening

Er zijn zóveel verschillende buikspieroefeningen, maar er is er niet één die zo succesvol is als de meest effectieve buikspieroefening van het afgelopen jaar. Sit-ups, crunches, leg raises… Noem het maar op of je zal het vast een keer geprobeerd hebben. We lezen ontzettend veel artikelen en proberen de raarste oefeningen uit voor een strakke buik, maar er is er maar één de beste. Afgelopen jaar kwamen we erachter, en volgend jaar gaan we daar gewoon mee door.

Onderzoek naar dé meest effectieve buikspieroefening

Uit onderzoek voor het tijdschrift Physical Therapy hebben onderzoekers elektroden op de buikspieren van deelnemers geplaatst om de spieractiviteit te kunnen meten. Vervolgens moesten de deelnemers verschillende buikspieroefeningen doen, zoals crunches, sit-ups en verschillende variaties op de plank. Maar wat is nou de meest effectieve buikspieroefening?

Resultaat

Uit het onderzoek bleek dat de verhoogde plank de meest effectieve buikspieroefening was. Bij deze oefening leun je op je handen en je voeten rusten op een fitnessbal. Vervolgens lift je om en om je benen om zo je core optimaal aan te spannen. Het klinkt makkelijk, maar het is moeilijker dan je denkt. Om in balans te blijven moet je je buikspieren continue aanspannen waardoor je keiharde abs krijgt #fitgirl. Én je hoeft er niet voor naar de sportschool. Op deze manier train jij je buikspieren thuis. Win win!

Uit het onderzoek kwamen meer effectieve oefeningen voor verschillende delen van je buikspieren naar voren. Wist je dat met je met het doen van crunches en sit-ups je onderste en bovenste buikspieren traint? En voor je schuine buikspieren? Dan kun je het best een plank doen op een bal met een been omhoog, side crunches op een bal met je benen op de vloer of een zijplank.

It’s shop o’clock!

Björn Borg
WEHKAMP
€69,95

Björn Borg
WEHKAMP
€39,95 22,95 

O’Neill
OUTDOORSUPPLY
€59,99

Nike
WEHKAMP
€100,00 44,95

Nike
WEHKAMP
€7,00

Adidas
WEHKAMP
€99,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop 

Bron: Womenshealthmag, &Psychologie, Grazia | Beeld: Getty Images, Unsplash