Strakke billen? Yes please

Een kont à la Beyoncé? Ja graag. En met de juiste work-outs valt dat nog best te verwezenlijken. Dat wil niet zeggen dat het makkelijk is, maar deze bilspieroefeningen zijn in ieder geval een goed begin. Ready, Steady, Go!

Billen aanspannen

Deze oefening kan werkelijk overal: als je op de bus staat te wachten, een maaltijd staat te koken of als je op je werk achter je laptop zit. Het enige wat je hoeft te doen is het regelmatig aanspannen van de bilspieren. Ja echt, zo simpel kan een work-out soms zijn. Natuurlijk is dit niet de meest effectieve oefening, maar het is zeker een goed begin. Go, go, go!

Squatten maar

De welbekende squats; een van de meest eenvoudige bilspieroefeningen, maar ontzettend effectief. Zak langzaam door je knieën terwijl je je rug recht houdt. Voor beginners: zak door je knieën tot je benen een hoek van 90 graden vormen en kom dan langzaam weer omhoog. Voor gevorderde: zak zo diep mogelijk door je knieën, maar zorg er wel voor dat jij je houding goed onder controle hebt.

Achterwaarts beenheffen

Zwaar -heel zwaar-, maar zo effectief. Steun met je onderarmen op een bankje, duw je rug omhoog en strek je benen om en om langzaam en gecontroleerd in een horizontale positie. Zorg ervoor dat je dit een aantal seconden vasthoudt en laat je been vervolgens weer zakken. Hallo strakke billen.

Trap op, trap af

Nog zo’n simpele oefening: traplopen voor sterkere, strakkere en rondere billen. En welke vrouw droomt daar nou niet van? Dankzij de grote hellingshoek van de trappen is het dé perfecte bilspieroefening die je vrijwel overal kunt uitvoeren. Dus, neem vanaf nu de trap op het station en op je werk. Tip: neem twee treden tegelijkertijd en ga de trap net zo vaak op en af totdat je je bilspieren voelt werken.

Push-ups voor de billen

Met deze oefening zijn sterke bilspieren gegarandeerd. Ga op je rug liggen en trek je bekken langzaam omhoog. Eenmaal is deze positie, span je je bilspieren voor ongeveer 5 seconden stevig aan. Keer vervolgens langzaam en gecontroleerd weer terug in de startpositie.

Bron: Salusi | Beeld: Getty Images