Make-up tips: 10 jaar jonger in 10 minuten

Make-up tips

Toen we 14 waren konden we niet wachten om volwassen te zijn zodat we naar fancy feestjes konden, geoorloofd alcohol mochten drinken en eindelijk uit huis konden om een eigen leventje op te bouwen. We vonden het vreselijk wanneer we jonger werden geschat dan we eigenlijk waren. Nu moet ik zeggen dat de 14-jarige meisjes van tegenwoordig maar al te handig zijn met make-up en met díe struggle niet meer hoeven te leven, maar nu we zelf zo’n 10- tot 20 jaar ouder zijn, weten we wel beter. We worden alleen nog ouder geschat en onze make- up skills laten te wensen over. Gelukkig bestaat het internet, waar we non-stop tutorials kunnen volgen die ons instrueren hoe we het best make-up kunnen aanbrengen. Make-up kan namelijk wel degelijk een verschil maken in hoe oud andere mensen ons schatten. Zeg hallo tegen gratis make-up advies: hieronder geef ik 8 make-up tips die je in slechts 10 minuten 10 jaar jonger doen lijken.

#1 Highlighter

Om je ogen te laten stralen kun je een beetje highlighter aanbrengen  onder je wenkbrauwen en in je binnenste ooghoeken. Highlighters laten jouw ogen niet alleen stalen, maar wekken ook de illusie dat je wakkerder bent en geven jou zonder twijfel een jongere uitstraling.

#2 Eyeliner

Make-up aanbrengen is zo makkelijk nog niet. Een winged eyeliner is absoluut niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig heb jij die skills ook niet nodig om jonger te lijken. De make-up tip hier is een jeugdige look creëren door je eyeliner wat te vervagen. Trek een lijntje boven je oog en probeer dit zo dicht mogelijk bij de aanzet van je wimpers te doen. Vervolgens kun je met een kwast of met een wattenstaafje het lijntje vervagen, waardoor je een natuurlijk en lijntje krijgt die je een jeugdige look geeft.

#3 Mascara

Naarmate je ouder wordt, worden je wimpers dunner, korter en lichter. Het is daarom belangrijk om een goede mascara te gebruiken. Kies voor een mascara die zorgt voor meer volume en lengte. Genoeg keuze, gezien het ruime aanbod make-up merken dat op de beauty markt actief is!

#4 Foundation

Een goede foundation kan wonderen verrichten. Het is dus niet zo gek dat het product in dit lijstje met make-up tips staat.  Naarmate je ouder wordt, moeten we dealen met oneffenheden, vlekjes en rimpeltjes. Een fijne foundation is hier je redding en kan een oude huid in een paar minuutjes doen verjongen! Let wel op dat je niet te veel foundation gebruikt, dit werkt averechts.

#5 Concealer

Donkere kringen zijn ook een kwaaltje die horen bij het ouder worden.Ze horen nu eenmaal bij het leven en zijn vaak moeilijk weg te werken. Gelukkig bestaat er het zusje van de foundation: concealer. Gebruik een concealer die een tint lichter is dan je huid, zodat de donkere kringen onder je ogen ophelderen. Bovendien zorgt de lichte kleur dat je ogen  optisch gelift worden.

#6 Lippenstift

Make-up tip numero 6: lippenstift! Terwijl onze dijen en buik alleen maar groeien, lijken onze lippen te krimpen naarmate we ouder worden. Een goede lippenstift kan hier de nodige hulp bieden! Het is handig om te weten welke kleur lippenstift het best bij jou past en je uitstraling in slechts enkele seconden een stuk jonger maakt.

#7 Contrast

De beste manier om de kleur van je ogen uit je gezicht te laten springen is door een eyeliner in een contrasterende kleur aan te brengen. Wanneer je bijvoorbeeld groene ogen, hebt ga je voor een paarse eyeliner. Bij bruine ogen staat donkerblauw het mooiste. Lichtbruine ogen komen het mooiste naar voren met een groene eyeliner. Blauwe ogen? Gebruik dan chocoladebruine tinten op je ogen te laten poppen waardoor jij in een paar minuutjes een paar jaar jonger lijkt!

#8 Bescherming

Last but not least: wil jij lang genieten van een jong-uitziende huid, zorg dan dat jij je huid altijd beschermt tegen de zon. Breng dus, vóórdat je make-up gaat aanbrengen, áltijd een crème aan met een beschermende factor tegen de zon.

Aan de slag met die make-up tips!

Maybelline
WEHKAMP
€9,99

Nars
DE BIJENKORF
€25,-

Rimmel London
WEHKAMP
€15,49

Estee Lauder
DE BIJENKORF
€58,-

Yves Saint Laurent
DE BIJENKORF
€37,50

Mac
DE BIJENKORF
€19,50

✰ Shop meer make-up in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Bye bye under eye! 5 tips om wallen weg te werken
8 make-up tips die je jonger maken

Bron: Amerikananki| Beeld: Unsplash