23x Life Hacks om je dagen makkelijker te maken

Een week duurt 7 dagen en een dag duurt 24 uur, met die tijd mag je het elke week weer doen. Ren jij soms jezelf voorbij? Vraag jij je soms af waar de productiviteit is gebleven en vooral wat er met de tijd gebeurd is? Dan heb je vast en zeker iets aan de volgende 23 life hacks. Ze gaan je dagen makkelijker maken en beter indelen. Trust us!

#1 Stop met multitasken

Nee ook vrouwen zijn niet goed in multitasken. Niemand is er goed in en een mens is echt maar in staat om één ding tegelijk goed uit te voeren. Denk maar aan hoe moeilijk het is om je hoofd te aaien en op je maag tegelijkertijd te wrijven. Om effectief en productief te zijn moet je dus geconcentreerd op één taak gericht zijn. First things first! 

#2 Maak een to-do lijstje

Het is zo simpel! Zet alles op een lijstje en kras het door als het gedaan is.

#3 Download een app voor zelfcontrole

Om niet meer tussen het werken door per ongeluk weer in Facebook of Instagram terecht te komen…

#4 Leg je telefoon aan de kant of zet hem uit

Dit spreekt voor zich… Als de verleiding er niet is.

#5 Probeer de (10+2) maal 5 methode

Oftewel zet een wekker op je bureau zet deze 10 minuten en werk in die minuten non stop aan een taak. Als de wekker gaat neem je twee minuten pauze en doe je even wat je wilt. Dit doe je vijf keer achter elkaar totdat je een uur gewerkt hebt. Zo heb je geen behoefte in lange pauzes en blijf je geconcentreerd te werk.

#6 Neem rustpauzes

Hoewel de gereglementeerde (10 + 2) * 5-regel geweldig is, is het nog steeds belangrijk om een ​​pauze toe te voegen aan je planning wanneer je werkt aan projecten die meer tijd en concentratie vergen.

#7 Zoek de sportschool op

Er zijn wetenschappelijke studies om te ondersteunen dat je van sporten een betere concentratie, focus en creativiteit hebt!

#8 Voltooi eerst de stomste taken

Schrijf die stressvolle e-mail. Analyseer die gecompliceerde gegevens. Wat het ook is, doe je hoofd naar beneden en ploeter jezelf er doorheen. En als het voorbij is…

#9 Beloon je prestaties

Bedank jezelf bij het behalen van een prestatie of werkklus. Gun jezelf bijvoorbeeld een lekker drankje of een mooi kledingitem als je banksaldo dit toelaat 🙂

#10 Las een pauze in  om je bureau op te ruimen

Van een geordend bureau schijnt het namelijk dat je ook gestructureerd werkt.

#11 Vertel aan andere mensen je doelen

Dit helpt je gemotiveerd te houden en zo kunnen mensen je aanmoedigen en/of helpen waar nodig.

#12 Voeg soortgelijke taken samen

Zo werk je sneller en efficiënter. Je hebt namelijk meer ritme in je werkzaamheden.

#13 Overbelast jezelf niet

Geef je grenzen aan. Bijvoorbeeld op je werk, neem niet te veel hooi op je vork.

#14 Maak een planning van maandag tot vrijdag

Zo houd je het overzicht en werk je naar het weekend toe. Dit geeft een bevredigend gevoel en haalt de stress uit je hoofd weg.

#15 Verdeel grote taken in kleinere taken

Werk bijvoorbeeld niet aan een stuk door aan één grote opdracht, maar verdeel dit over de dagen om je aandacht fresh te houden.

#16 Maak een mapje aan met alle belangrijke documenten

Wederom houd je zo het overzicht en kun je alles goed terugvinden.

#17 Groepeer je vergaderingen in lijstjes

Plan vergaderingen achter elkaar en zet ze strak achter elkaar. Zo haal je niet van die loze uurtjes over op de dag, waar je eigenlijk alweer in de starthouding staat voor de volgende vergadering en dus onrustig werkt. Plan tevens één dag per week in waar geen enkele meeting plaatsvindt.

#18 Profiteer van het openbaar vervoer

Het is de perfecte kans om een ​​paar extra dingen gedaan te krijgen. Of dit nu voor jezelf is of voor je werk waar je alvast een paar mailtjes leest.

#19 Beperk toegang tot het internet

Als je echt je concentratie nodig hebt, dan is er geen grotere afleiding dan het internet. Als punt 3 niet werkt, gooi dan gewoon je hele internet er even af en houd je focus bij je werk.

#20 Luister naar de juiste muziek

Naar muziek luisteren kan er voor zorgen dat jij je goed kan afsluiten en je focus behoudt. Let er alleen wel op dat dit muziek is waarbij je ontspannen te werk gaat en je niet opgefokt gaat voelen…

#21 Bekijk je takenlijst aan het einde van de dag

Als je even de tijd neemt om te bekijken wat er nog op je takenlijst staat, kan dit je helpen na te denken over hoe jij je prioriteiten kunt stellen voor de volgende dag. Wat is er bijvoorbeeld nog niet af?

#22 Geef jezelf deadlines

Maar zorg er wel voor dat deze deadlines realistisch zijn!

#23 Wees niet te perfectionistisch

Zo komt je werk namelijk nooit af en ben je nooit tevreden. Te streng zijn voor jezelf is dan niet het juiste.

Let’s shop!

ComeGetFashion
COMEGETFASHION
€69,99 29,99

Moscow
WEHKAMP
€119,95

Sacha
WEHKAMP
€59,99

Rainbow
BONPRIX
€18,99

Scotch & Soda
WEHKAMP
€89,95

Gabor
NELSON
€99,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰