3x beste true crime docu’s op Netflix!

true crime docu's

We kennen allemaal dat moment dat we er langer over doen om een film op Netflix te kiezen, dan dat de film daadwerkelijk duurt. Maar wij hebben een goede oplossing; de true crime docu’s van Netflix die bingewaardig zijn. Zo hoef je je geen zorgen te maken wat je morgen kijkt, maar kun je gewoon de ene na de andere aflevering kijken! Tenzij je alles in een dag kijkt, dat hebben wij gedaan.

Evil genius

Deze documentaire is wel de meest bloedstollende en bizarre die wij ooit hebben gezien. Het gaat om de pizzabezorger Brian Wells, die in 2003 in Pennsylcania een bank heeft overvallen met een bom om zijn nek. Niet snel na zijn arrestatie ging de bom in de lucht en Brian stief. Hij was het begin van een hele complexe zaak. Dit is niets voor zwakke magen, maar absoluut een aanrader!

Making a Murderer

Deze serie verteld het verhaal van Steven Avery. Hij woont in Manitowoc county in Wisconsin, Amerika. Steven heeft 18 jaar onschuldig in de gevangenis gezeten voor verkrachting. Nadat hij vrij kwam begon hij een rechtzaak tegen de politie. In 2005 werd hij schuldig bevonden van de moord aan Teresa Halbach. Avery en zijn advocaten geloven dat hij erin geluist is door de politie. Ook staat het tweede seizoen ook al op Netflix, extra lang kijkplezier!

Dirty John

Deze true crime serie gaat over een waargebeurd verhaal van Debra Newell, een rijke zakenvrouw die verleid werdt door John Meehan, een criminele oplichter. Ze trouwden al snel zonder huwelijksvoorwaarden, en hij zorgde er al gauw voor dat ze niemand meer had behalve hem. Het lijkt misschien een overdreven Hollywood-idee, maar dit is het waargebeurde en bloedstollende verhaal. Fans van You gaan hier zeker van genieten. Ook staat er nog een documentaire over John Meehan op Netflix, hier vertellen slachtoffers, politierechercheurs en slachtoffers over de slimme crimineel.

Shop je bank-hang outfit!

Adidas
DE BIJENKORF
€ 59,95

Nike
DE BIJENKORF
€ 80,00

Ten Cate
TENCATE
€ 24,95

My Jewellery
MY JEWELLERY
€ 5,95

B.A.E. by Hema
HEMA
€ 8,00

Nivea
Wehkamp
€3,39 1,70 

Bron: AD, Froot | Beeld: Netflix