5x tips om je haar sneller te laten groeien

haar
Lange haren, wie wilt het nou niet? Helaas is het nog lang niet zo makkelijk om een lange haardos te krijgen… Veel factoren spelen een rol, zoals het weer, leeftijd, hetgeen dat je eet en je algemene gezondheid. Toch zijn er een aantal tricks waardoor jouw lokken sneller kunnen groeien. Je haar groeit gemiddeld 1cm per maand. Dat is natuurlijk niet heel veel, maar het is een begin. Wij geven jou tips om je haargroei te bevorderen.

Tips om je haar sneller te laten groeien

#1 Eet gezond

Het is heel belangrijk om te onthouden dat schoonheid een weerspiegeling is van wat je eet, zorg dus altijd dat je gezond eet. Haren bestaat uit keratine, dit is een eiwit dat bestaat uit aminozuren. Om nieuwe haren te laten groeien, moet je lichaam deze aminozuren produceren. Voeding met veel eiwitten zijn daarom heel goed voor je lokken! Én drink er voldoende water bij. Water zorgt er namelijk voor dat je haar sterker wordt.

#2 Goede verzorging

Een goede verzorging is ook een must. Draag jij je kapsel vaak in een staart of knotje? Probeer dit dan minder vaak te doen! Dit kan leiden tot dunner haar dat uiteindelijk kan afbreken. Het gevolg hiervan is dat het haar niet lijkt te groeien. Wel wordt het aanbevolen om je haar drie keer per dag zachtjes te borstelen. Dit bevordert namelijk te haargroei. Door te snel borstelen bereik je helaas het tegenovergestelde.

#3 Was je het niet elke dag

Minimaliseer chemische behandelingen en behandelingen waarbij hitte nodig is. Daarnaast kun je het beste je haar zo weinig mogelijk wassen. Door het wassen spoel je natuurlijke oliën weg die belangrijk zijn voor groei.

#4 Masseer je hoofdhuid

Een hoofdmassage is een perfecte methode om de groei te bevorderen. Het verhoogt de bloedcirculatie en zorgt dat je haarzakjes worden gestimuleerd.

#5 Knip regelmatig je puntjes

Als laatste is een regelmatig bezoekje aan de kapper belangrijk. Je lokken gaat niet sneller groeien wanneer je je puntjes knipt, maar het zal wel veel gezonder zijn. Hierdoor heb je minder snel last van gespleten punten en van haar dat afbreekt.

Verzorg je haar goed met deze producten!

Guhl
WEHKAMP
€6,99 5,29

Aussie
WEHKAMP
 €8,09 4,09

Elite
WEHKAMP
€16,00

Andrelon
KRUIDVAT
€3,79

Benecos
SOLOBIOMOOI
€6,49

Kiehls
DE BIJENKORF
€21,50

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

 Bron: Fashionchick, Ze, Gezonderleven | Beeld: Unsplash