5x tips om van buikvet af te komen

buikvet

Je traint regelmatig en je eet gezond, maar je love handles willen maar niet verdwijnen. Zit je al met je handen in het haar van frustratie? Wij hebben de oplossing voor jou. Het is belangrijk dat je goed eet om van buikvet af te komen. Eet daarom genoeg groenten en fruit en gezonde proteïnen. Maar dit is niet alles! De juiste oefeningen, (eet-) gewoontes en een goed dieet zijn belangrijk om voor eens en altijd  van die vervelende love handles af te komen.

Hoe kom je van buikvet af?

#1 Sla je ontbijt niet over

Ontbijt is de basis van jouw dag en tevens de belangrijkste maaltijd. Sla dit dus niet over! Probeer te ontbijten binnen een uur nadat je bent opgestaan.

#2 Eet met regelmaat

Probeer met regelmaat te eten, om de drie uur ongeveer. Van een maaltijd overslaan val je absoluut niet af. In tegendeel zelfs! Als je lang niet hebt gegeten gaat je lichaam op de overlevingsstand. Dit wil zeggen dat alles wat je die dag hebt gegeten als vet opgeslagen wordt en dat is juist wat we niet willen. Voortaan denken we beter na als we onze lunch weer eens willen skippen.

#3 Kom uit je stoel!

Een kantoorbaan is niet erg gunstig als je je buikvet wilt wegwerken, dan loop je ook nog eens dagelijks langs de snoepautomaat en komen je foodcravings weer eens naar boven. Hmmm, geef je vandaag toe aan die heerlijke chocoladereep die jou constant aanstaart? Af en toe moet kunnen, toch!? Maar zorg dan wél dat je regelmatig uit je stoel komt, de hele dag zitten is super slecht voor je. Sta iedere 30 minuten even op, naar de printer, de koffieautomaat of het toilet. What ever! Als jij maar even een stukje gewandeld hebt. En geloof ons, dat buikvet wordt echt minder!

#4 Voeg deze voedingsmiddelen toe aan je dieet

Wil je snel afvallen? Laat de frisdrank en wijntjes voor wat het is en ga vanaf nu voor water, dit is al een enorme stap die groot verschil maakt. En begrijp ons niet verkeerd, af en toe een lekker drankje mag natuurlijk wel, maar laat water de basis van jouw dieet zijn.

Voeg de volgende voedingsmiddelen dan aan je dieet toe:

  • Noten
  • Proteïnen
  • Groene groenten
  • Volkoren producten

#5 Start met interval trainingen

Hoge intensiteit en intervaltrainingen zijn volgens een onderzoek dat werd gepubliceerd in  Journal of Sports and Medicine de beste manier om snel buikvet te verliezen. Dus, laat jouw krachtoefeningen en cardio maar zitten, want intervaltrainingen werken veel  beter bij het vet verbranden rondom jouw buik. Go for it!

Shop de sport outfit!

Reece
WEHKAMP
€44,99

Puma
WEHKAMP
€24,95 19,95

O’Neill
OUTDOORSUPPLY
€59,99

Adidas
DE BIJENKORF
€99,95

Adidas
WEHKAMP
€44,95

Nike
WEHKAMP
€10,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

 

LEES OOK:

Kauwgom: dikmaker of vetverbrander?
Afvallen? Verhoog je stofwisseling met deze handige tips!
Wil jij wat kilo’s afvallen? Stop dan met snoozen

Bron: Ze.nl, Libelle | Beeld: Unsplash