7x de lekkerste koffie hotspots van Amsterdam

Ben jij een echte koffieleut en draai jij je hand niet om voor een lekker bakkie pleur op zijn tijd? Mooi, want dan ben je vást benieuwd waar je in het o-zo mooie Amsterdam de allerleukste tentjes kunt vinden om de meest smaakvolle koffietjes te scoren! Wij zetten zeven van onze favoriete hotspots in onze hoofdstad op een rij, zodat ook jij ze allemaal kunt uitproberen. Gaan we dan!

But first, coffee.

 

#1. CT Coffee & Coconuts

Toevallig in de Pijp? Dan moet je écht even een kijkje nemen bij CT Coffee & Coconuts. In deze te gekke voormalige bioscoop kun je terecht voor de lekkerste americano’s, latte’s en flat white’s. Zoek een plekje in een van de vele leuke hoekjes of plof neer op een comfy zitzak.

☆ Ceintuurbaan 282-284, Amsterdam

#2. Bocca Coffee

Als je van een eerlijk en vers kopje koffie (zonder toevoegingen) wilt genieten, dan moet je bij Bocca zijn. De eigenaren zijn namelijk de enige in Nederland die het gehele proces van selecteren, inkopen, verschepen, proeven, branden en verpakken helemaal zelf doen. Klinkt goed, nietwaar?

Kerkstraat 96HS, Amsterdam

#3. Rum Baba

Dit o-zo gezellige tentje staat vol met leuke planten en vintage prullaria, en daar blijft het natuurlijk niet bij. Ook voor een warm bakkie ben je er meer dan welkom. En o ja, trek in wat zoets? Geen paniek, de toonbank staat altijd vol met lekkers, yummy!

☆ Pretoriusstraat 33, Amsterdam

#4. Bakers & Roasters

Nog zo’n topper wat koffie betreft! Bij Bakers & Roasters drink je een smaakvolle kop koffie en nuttig je een goed ontbijt, een lekkere brunch of lunch. En dat allemaal met een leuke Nieuw-Zeeland flair. Wij worden helemaal vrolijk van het gezellige interieur!

☆ Eerste Jacob van Campenstraat 54, Amsterdam
Kadijksplein 16, Amsterdam

#5. Lot Sixty One

Voor een snelle koffie ben je bij Lot Sixty One helemaal aan het juiste adres. Een klein maar fijn tentje zullen we maar zeggen, waar wij het liefst elke dag wel even tussen al dat lekkers zouden willen doorbrengen. De gepassioneerde barista’s geven je ook maar al te graag een uitleg over jouw kopje koffie, dus: go there!

☆ Kinkerstraat 112, Amsterdam

#6. Espressofabriek

De ideale spot voor een bakkie op het terrein van de voormalige Westergasfabriek of op IJburg! Koffie? Check. Ouderwets lekkere appeltaart? Check. WiFi? Check. Wat ook leuk is om te weten, is dat op de zolder van deze bar de eigenaar zélf de koffie brandt. Zeker een bezoekje waard dus!

☆ Pazzanistraat 39, Amsterdam
IJburglaan 1489, Amsterdam

LEES OOK:

Honger? Dit zijn de allerlekkerste tosti hotspots!
Bij deze ijssalons scoor je de lekkerste ijsjes
9x de leukste strandtenten om tijdens warme dagen te vertoeven

Beeld: Amsterdamming, Instagram, Pinterest