How to: de mooiste kapsels van AFW

Spotlight-kapsels-AFW

Naast de geweldige shows en collecties van onder meer Avelon, Aziz Bekkaoui Dorhout Mees en afsluiter Claes Iversen hebben we ook veel inspiratie opgedaan qua kapsels.

Van wavy hair bij Avelon en stoer opgestoken bij Dorhout Mees en Dennis Diem, tot het klassieke vlechtwerk bij SIS by Spijkers en Claes Iversen. Dus hup, gooi je lokken los en probeer een van deze crea kapsels uit voor een night out.

Classy meets edgy

Dennis Diem ging voor verleidelijke ‘side swept’, vorig jaar al een gewild kapsel op de rode loper bij celebrities. How to: verdeel eerst je haar ongelijk in tweeën middels een diepe zijscheiding. Draai van de ene helft met minder een strakke Grace Kelly rol. Zet deze aan de achterkant goed vast met haarspelden en spray de zijkant goed in met haarlak. Maak met de andere helft een mooie losse krullen met een krultang. Haal de krullen met je vingers voorzichtig los en spray deze in met haarlak. Hoe dieper de zijscheiding, hoe verleidelijker!

Kapsels Dennis Diem

Bij Dorhout Mees droegen de modellen een grote strakke rol op het hoofd als een soort kuif met aan beide zijde een dikke pluk haar. Verdeel je haar in drieën. De twee voorste plukken zijn dun, de rest van het haar is het middengedeelte. Doe een beetje wax in je handen en zorg dat de verdeling strak gemaakt wordt middels een scherpe kam. Toupeer het middelste gedeelte lichtjes om de toef te creëren. Kam de achterzijde strak omhoog en pak het haar bij elkaar. Kam het heel strak samen. Draai vervolgens het haar in een dikke crea strengel en zet deze goed vast op het hoofd. In de twee losse haarstrengels zet je een elastiekje.

Kapsels-Dorhout-Mees

Vlechtwerk

SIS by Spijkers en Claes Iversen gingen allebei voor het klassieke vlechtwerk. De modellen bij SIS by Spijkers droegen het haar los met een klein kunstwerkje achter op het hoofd. Claes koos voor lange losse vlechten met een paar haarstrengen kort aangezet met een wafelijzer.

SIS by Spijkers

Kapsel-SIS-by-Spijkers

Claes Iversen

Kapsels-Claes-Iversen

2965__-1648123075__babyliss-c325e

Krultang
BABYLISS
€29,99 

5__-1471395656__brilliant-brunette-liquid-shine-illuminating-shampoo-2-stuks

Light & shine
JOHN FRIEDA
€17,89

5__755715900__droogshampoo

Droogshampoo
TONI & GUY
€11,99 

Beeld Claes Iversen: Peter Stigter
Overig beeld: Ron Stam