Easy like sunday recept: vegan choco lava cake

choco lava cake

Het favoriete nagerecht van veel chocoladefans: choco lava cake. Het heerlijke taartje met een kern van gesmolten chocolade. Ook al weet je precies wat erin zit, de smaaksensatie blijft altijd weer verrassen. Steeds meer restaurants bieden het hemelse dessert aan. Helaas zijn de meeste van deze taartjes niet melk- en eivrij. Veganisten onder ons worden daar dan ook regelmatig mee teleurgesteld. Maar waarom? De traktatie is juist super makkelijk te veganizen! De vegan versie is zelfs makkelijker te bereiden dan de normale. Het duurt maar 15 minuten! Dus waar wacht je nog op? Het recept voor vegan choco lava cakes staat voor jou vandaag op het easy like sunday menu.

Easy like sunday recept: vegan choco lava cake

Wat je nodig hebt (voor 2 personen):

  • 16 gram (Verkade) kookchocolade
  • 100 ml havermelk of ongezoete amandelmelk
  • 40 gram suiker (of suikervervanger)
  • 18 gram plantaardige margarine
  • 40 gram tarwebloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • 1/4 eetlepel vanille extract
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • mespuntje zout
  • ramekin of muffinvorm

Extra:

  • Fruit & poedersuiker als decoratie

En zó maak je het:

  1. Turn up the heat door je oven op 200 °C voor te verwarmen. Vet de vormpjes in met boter. Je kunt er cacaopoeder of bloem overheen strooien om plakken te voorkomen.
  2. Smelt de margarine en kookchocolade au bain-marie of in de magnetron. Meng het door elkaar.
  3. Roer beetje bij beetje de havermelk en de suiker door het mengsel heen en meng daar vervolgens de overgebleven ingrediënten doorheen. Stop met roeren wanneer het beslag mooi glad is.
  4. Giet het beslag vervolgens in de vormpjes. Het kleine beetje dat je overhoudt eet je natuurlijk lekker op. Het mengsel is ten slotte ei vrij!
  5. Bak de lava cakes 9 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt ze iets langer of korter bakken, afhankelijk van jouw verlangen naar meer of minder lava. Houd de cake hier en daar in de gaten, maar open de oven vooral niet! Dan kan het cakeje inzakken.
  6. Haal de cake zodra deze klaar is uit de oven en laat het 2 minuten afkoelen voordat je het uit het vormpje haalt.
  7. Het handigste is om een bord op het vormpje te leggen en deze vervolgens om te draaien. Zo ben je er zeker van dat de cake mooi op het bord terecht komt. Verwijder vervolgens de vormpjes.
  8. Tadaa! Je choco lava cakes zijn klaar. Om te decoreren kun je er poedersuiker overheen strooien en fruit zoals aardbeien erop leggen. Serveer zo snel mogelijk. Tip: leg er een bolletje ijs naast. Thank me later!

Shop de look!

Hunkemöller
HUNKEMÖLLER
€ 44,99

Adidas
DE BIJENKORF
€ 54,95

BCP Bonprix Collection
BONPRIX
€ 14,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€ 3,99

Marshall
SMARTPHONEHOESJES.NL
€ 149,00

Silk’n
WEHKAMP
€ 99,00

Biotherm
DE BIJENKORF
€ 47,50

Tweezerman
WEHKAMP
€ 26,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

 

Beeld: Getty Images / Bron: Linh’s Foodspot, Minimalist Baker