Escapisme @ Ready to Fish


Backstage bij Ilja Visser

Burlesque
Al bij binnenkomst word je het modecircus ingezogen: een slangenmens, waarzegster, een man op stelten en meisjes in Burlesque-actige jurkjes die cocktails en suikerspinnen uitdelen.  In de daadwerkelijke theaterzaal wordt de collectie geshowd op een podium dat versierd is met lichtjes, grote rode ballen, een schommel en een trampoline. De modellen gebruiken het hele podium wat zorgt voor een speels beeld. De collectie zelf is ook speels, maar vooral ook vrouwelijk en stoer zoals we dat van Ilja Visser gewend zijn.

Typisch Ilja
Zwart en grijs voerde de boventoon in deze Escapsim collectie voor winter 2011/2012, afgewisseld met wijnrood, vervaagd turquois, prints en enkele pailettendetails. Lekkere oversized truien en vesten maar ook soepelvallende jurkjes en truitjes, shorts en broeken met hoge taille en een stoere bewerkte zwarte denimbroek met typisch laag kruis, zoals Ilja die vaak ontwerpt, zaten in de show.  Prachtige simpele maar geraffineerde basics afgewisseld met wat meer edgy items bepalen het beeld, dat perfect werd afgestyled door de modellen met grote afro’s en circus visagie op te laten komen.

Ilja Visser bewijst deze avond opnieuw waarom ze één van Nederlands’ favoriete ontwerpsters is. Deze collectie hangt volgende winter in haar eigen brandstore in Amsterdam, waar iedereen kan wegvluchten in een droomwereld…

Bekijk hier alle foto’s van de Ready to Fish modeshow!

Tekst en beeld: Lisa Goudsmit – lisagoudsmit.blogspot.com