How to: Fashionable op een Vespa

Spotlight-vespa

Op de scooter met je ultravrouwelijke korte jurkje en een paar hoge hakken zijn niet meteen een match made in heaven. Maar fashionable rond racen door de stad op je hippe Vespa is zeker geen onmogelijke opgave.

Vespa

De eerste scooter, ontworpen door Renzo Spolti, was puur een gemakkelijk transportmiddel na de Tweede Wereldoorlog, maar door zijn eigenaardige looks helaas geen succes. Ingenieur Corradino D’Ascanio had de eer een nieuw ontwerp te maken en kwam met een model geïnspireerd op de vliegtuigindustrie. Zijn design kreeg de naam Vespa vanwege zijn slanke uiterlijk en het zoemende geluid.

De gestelde eisen maakten de Vespa zeer vrouwvriendelijk. Door de brede voorkant waaiden lange wijde rokken niet meer op en de zadels waren (en zijn nog steeds) geschikt om met een strakke rok op te zitten. Fashionable en handy! De scooter bereikte een cultstatus door mode-iconen als Audrey Hepburn die in de film ‘Roman Holiday’ rondscheurde op een Vespa. Ook de mods en rockers omarmden in de jaren 60 massaal de trendy tweewieler.

Smart casual

[clickmap id=”416032″]

How to wear

Inmiddels heeft Vespa tal van nieuwe modellen op de markt gebracht. Wat dacht je van de Vespa Primavera? Dit is de opvolger van de Vespa LX met ronde koplamp in een snorscooter of bromscooter. Daarnaast komt Vespa ook met de Sprint uitvoering, de opvolger van de Vespa S met vierkante lamp.

Modefanaten als Olivia Palermo zijn fan. Wat draag jij tijdens je Vespa ride?

City chic

[clickmap id=”416040″]

Beeld: Vespa en Pinterest