FashionWeek Amsterdam: Day one – Karim Adduchi

IMG_1046

Stay tuned voor de laatste updates van Amsterdam FashionWeek, want ook dit jaar zijn we weer helemaal van de partij. We’ll keep you updated rondom de mooiste looks, in’s en out’s en absolute mode-missers tijdens de Mercedes-Benz Amsterdam Fashion Week.

Ja de kop is eraf ladies, en hoe! Elk jaar barst het modespektakel weer los met de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam en ook dit jaar kun je van 1 tot 11 juli genieten van de volgende editie van het beroemde mode evenement op het Westergasterrein in Amsterdam. Natuurlijk waren we aanwezig tijdens de spectaculaire openingsshow van Karim Adduchi en wat was dat een ervaring! Let’s talk some fashion.

Karim Adduchi

header-fashion-week-karim-a

Met zijn collectie ‘She lives behind the courtyard door’ maakt de geniale ontwerper Karim Adduchi een vertaling van zijn afstudeercollectie ‘She knows why the cagebird sings’.  Hij heeft zich laten inspireren door de Berbervrouw: hoe sterk ze ook kunnen zijn, zo machteloos kunnen ze overkomen. Hij gebruikte voor zijn collectie veel wol, leer, zijde, katoen en geweven stoffen. Die manipuleert hij vervolgens door onder meer gebruik te maken van plexiglas, plastic, en verf.

Adduchi: “Je zult krachtige dames op de catwalk zien. Het type vrouw dat bewust is van haar kracht, individualiteit en haar zwakheden. Dat probeer ik in de collectie te laten zien.” Deze kunstenaar is geboren en getogen in Marokko en verhuisde op zevenjarige leeftijd naar Barcelona. In 2010 kwam hij naar Amsterdam om fashion te gaan studeren aan de Rietveld Academie. Tijdens zijn studie liet hij zijn genialiteit al blijken met zijn indrukwekkende collectie genaamd ‘She Knows Why the Caged Bird Sings’. Volumineuze silhouetten, ambachtelijke technieken van de Berbers en scherp maatwerk zorgden ervoor dat hij binnen korte tijd opgemerkt werd en aandacht ontving van internationale pers.

Waarom we de collectie zo ontzettend vet vonden? Karim Adduchi doet het net even een tikkeltje anders en daar houden we van. Hoe hij dit doet? See for yourself!

IMG_1035

IMG_1041

IMG_1046

IMG_1049

Beeld: Pinterest & StyleToday