4x gewoontes die je huid verpesten

huid

Je hoort steeds minder over de gewoontes die je huid verpesten dan over wat je juist wel moet doen! Het is toch echt waar, je dagelijkse gewoontes doen je huid meer kwaad dan dat het je huid goed doet. Dit heb je waarschijnlijk niet eens door. En dan hebben we het niet over roken, alcohol drinken of te vaak onder de zonnebank gaan. Plukken, krabben en overmatig smeren doen we allemaal wel eens. Uiteindelijk wilt iedereen een mooie, glanzende en jonge huid. Het onder de ogen komen van al je slechte gewoontes kan jou hierbij helpen en een bezoek aan de schoonheidsspecialiste kunnen besparen.

Gewoontes die je huid verpesten

 

#1 Te veel aan je gezicht zitten

Heb jij vaker last van puisten op een specifieke plek? Dit kan liggen aan het feit dat je vaker met vieze handen aan je gezicht zit. Dat je handen vies zijn kun je bijna niet voorkomen. Denk maar eens aan hoeveel bacteriën er alleen al op je smartphone zitten. Maar puistjes op je gezicht kun je wel verminderen door je gezicht minder vaak aan te raken.

#2 Niet meteen douchen na een work-out

Je gezicht wassen na een intense work-out is minstens zo belangrijk. Door het zweet kan je huid namelijk beschadigen. Mocht je niet in de mogelijkheid zijn om meteen na het sporten te douchen, neem dan een toner en watjes mee naar de gym.

#3 Je beauty producten in de badkamer bewaren

Dit is waarschijnlijk de meest gemaakte fout en je zou het niet verwachten. Je producten vlakbij de douche zetten is slecht voor je huid. Het water (en dus ook bacteriën) kruipt namelijk in de potjes en tubes. Bewaar je producten daarom op een koele en donkere plaats met een goed afsluitbare verpakking.

#4 Make-up te lang bewaren

Veel vrouwen hebben make-up in overvloed. Het gevolg is dat veel make-up te lang in je make-up case blijft zitten, veel langer dan gezond is. De tubes, borsteltjes en kwastjes zijn een ware broedplaats voor bacteriën. En dat wil je natuurlijk niet op je gezicht smeren.

Time to shop!

Airforce
DE BIJENKORF
€239,95

Adia
WEHKAMP
€49,95

MS Mode
MSMODE
€39,99

Shabbies Amsterdam
SHABBIES
€329,95

Michael Kors
DE BIJENKORF
€395,00

Urban Decay
HUDSON’S BAY
€21,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop 

 

LEES OOK:

Onderhuidse pukkel: wat nu?
Boost je huid bij de hannah Xperience
4 tips om dit seizoen de droge huid voor te zijn

Bron: Metro Nieuws, Famme, NSMBL, NRC | Beeld: Unsplash, Pexels