Haarvraag: de perfecte krul

Hoi Styletoday!
 
Een aantal keren heb ik geprobeerd de krullen van Aaliyah na te maken, zie de foto hieronder. Alleen op de één of de andere manier krijg ik te grote krullen en zit het heel anders.
 
Ik heb middellang haar en heb alle krultangen in huis, alleen lukt het me maar niet van die mooie lossen krullen te krijgen. Het zit of niet goed los van elkaar of dan zakt het.
 
Graag zou ik willen weten hoe ik dit het beste kan aanpakken.
 
Groetjes, Chhaya Biere

Antwoord van Ilham Mestour, creative director & cover hairstylist Salon B

Hoi Chhaya, 

Bedankt voor je vraag. Het is ook best lastig om zulke krullen te maken, maar ik hoop dat het je gaat lukken met deze tips!

Het meest belangrijk voor de houdbaarheid van je krul is het goed preppen (voorbereiden) van je haar. Breng mousse aan in je droge haar, hierdoor wordt het niet verdund met water en geeft het meer stevigheid.

Borstel het goed door. Daarna droog je je haar met een flat brush. Neem een mediumkrultang met een doorsnede van 1,5 cm. Pak niet al te grote plukken haar en gebruik hairspray op elke pluk voordat je de krultang indraait. Hou je krultang schuindiagonaal naar achteren, zodat je een curl down effect creëert.

Heel veel succes! Als je er echt niet uitkomt, ben je van harte welkom in één van onze B salons voor tips en tricks!

Groetjes,
Ilham Mestour, creative director & cover hairstylist Salon B

Gefeliciteerd Chhaya! Zij heeft deze week met haar haarvraag de Salon B hoofdmassage gewonnen. Ook kans maken op zo’n heerlijke massage? Mail jouw haarvraag mét foto naar redactie@styletoday.nl!