‘Hoe ontkleur ik mijn haar?’

Hallo Styletoday,

Ik heb in de zomer lichtblonde highlights genomen. Ik dacht dat het heel mooi zou staan in plaats van mijn doffe, donkerblonde haar.

Helaas zag het er niet geweldig uit, en omdat mijn wenkbrauwen heel vol en donker zijn, stond het erg raar. Dus heb ik nu besloten om een haarkleur te kiezen die wel bij mijn wenkbrauwen past : bruin. Alleen wil ik niet weer naar de kapper om het te laten doen, omdat het ongelofelijk veel geld kost. Ik ging dus in winkels kijken voor haarverf, maar de verkopers zeiden dat als ik het niet ontkleur, mijn haren groen (!) zouden worden.

Ik wil niet met groen haar rondlopen, en ik wil de meest naturel kleur die het beste bij mijn wenkbrauwen past, maar ik weet helemaal niet hoe ik moet ontkleuren.

Dus weten jullie hoe ik mijn haar (bijna) risicoloos kan verven, hoe ik moet ontkleuren en welke kleur het best bij mijn wenkbrauwen en mijn originele haarkleur past?

Vriendelijke groeten,
Kiki


Lichtbruine haarkleuren op de catwalk bij Balmain, Elie Saab en Isabel Marant

Antwoord van Marriet Gakes, colour director Salon B

Beste Kiki,

Bedankt voor je vraag. Jammer dat je kleur make-over niet zo goed bevallen is. Zo kom je er in ieder geval wel achter wat je wel en niet staat.

Betreft het inkleuren van je highlights naar een bruintint:
Dit is inderdaad mogelijk. Maar de winkels hebben wel gelijk: je kunt er inderdaad een matte, groene gloed over kan krijgen als het verkeerd gaat. Wat ze bedoelen in de winkel is niet dat je je kleur moet ontkleuren, maar moet voorpigmenteren. Dit zijn twee totaal verschillende dingen.

Ik raad je toch aan een kapsalon te bezoeken voor dit klusje. Ik begrijp dat dit best kostbaar is, maar gaat je kleur verkeerd, dan ben je verder van huis. Vaak ben je dan zelfs nog meer geld kwijt om het op te lossen. Wij komen het vaak tegen! Overigens is het zetten van highlights doorgaans prijziger dan het inzetten van een bruintint.

Mocht je toch je haar zelf willen kleuren in plaats van in een salon, kleur dan je haar in twee keer met een spoeling. De eerste keer bijvoorbeeld met een licht koperbruine kleur en de tweede keer met je wenskleur, bijvoorbeeld licht naturel bruin. Je zult hoe dan ook twee pakjes moeten kopen. Let op dat het een spoeling is en gebruik de kleuren na elkaar. Dit kan op de zelfde dag. Door er eerst koper in te brengen en daarna pas de wenskleur, voorkom je meestal groen, maar ik beloof niets! Er is namelijk best veel kennis nodig voor de juiste kleur te maken.
 
Succes!

Groetjes,
Marriet Gakes – Colour director salon B

Gefeliciteerd Kiki! Zij heeft deze week met haar haarvraag de Salon B hoofdmassage gewonnen. Ook kans maken op zo’n heerlijke massage? Mail jouw haarvraag mét foto naar redactie@styletoday.nl!