How to: easy chic zomerhaar

Easy chic is niet zomaar een term. Het is en blijft de fashion haarlook van de 21e eeuw, volgens internationaal haarstylist Sam McKnight. Of het nu een natuurlijk ‘pas gewassen’ look is of een meer gepolijste versie, deze trend kent geen houdbaarheidsdatum. Daarom snel aan de slag!

Voor een recente easy chic hairdo kijken we de kunst af bij Blumarine. Deze glamourous hairstyle heeft namelijk een beetje volume op de kruin. No worries dus als er een onverwachte windvlaag optreedt.

 How to: easy chic

  1. De basis voor deze look is gewassen en geconditioneerd haar. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Panten Pro-V Aqua Light Shampoo en conditioner die het haar goed voedt zonder te verzwaren.
  2. Breng wat mousse aan op het natte haar en kam je haar goed door.
  3. Droog het haar vervolgens met een föhn en kam het ondertussen met een ronde borstel naar achteren.
  4. Geföhnd haar zet je vast met een klemmetje en spray je in met een haarspray, zoals Pro Series Max Hold Haarspray van Wella Professional.
  5. Maak nu een ruwe middenscheiding aan de voorzijde van jehoofd. Pak daarna tweederde van het haar op je kruin vast en toupeer het lichtjes. Breng hierna weer wat haarspray op. Ga er daarna doorheen met je vingers voor een natuurlijke look.
  6. Fixeer de look vervolgens met nog wat haarspray.

De tools!

  Wat vind jij van deze easy chic hairdo?