How to: waterfall ponytail

Ook nu is haarlak een product dat élke kapper en hairstylist dagelijks gebruikt om kapsels in model te brengen en in model te houden. 

Voorheen maakte haarlak het haar zwaar en te stevig (denk aan het kapsel van onze eigen Beatrix). Hierdoor verdween de natuurlijke beweging van een kapsel. Tegenwoordig is haarlak zo ontwikkeld dat kapsels natuurlijk ogen en bewegen.
 

Een kapsel dat veelvoudig wordt gespot op de catwalk en op de rode loper, onder andere bij Nicole Richie, is de ‘Waterfall Ponytail’, een kapsel met een hoge paardenstaart en een hoog rockgehalte
 
How to: Waterfall pony
 
Tip vooraf: belangrijk is dat je met producten werkt die je haar verstevigen en niet verslappen. Ben je van plan om je haar vooraf te wassen? Laat dan de conditioner voor wat het is of ga voor een shampoo zonder siliconen. Verder kunnen we de hairstyling-lijn Max Hold van SYOSS aanraden. Die is geschikt voor elk haartype en zorgt voor een sterke en langdurige versteviging. 
 

Redken Styling Mousse, Lóreal Mousse, Bed Head Control Freak Serum
 
 
1) Verdeel een verstevigende mousse in je haar.
 
2) Pak een middelgrote pluk haar vanaf je kruin en toupeer deze pluk met een kam.
 
3) Zet het uiteinde van de pluk vast met een schuifspeldje hoog op je achterhoofd.
 
4) Deel de rest van je haar in vieren: twee plukken aan de zijkanten, wat losse plukken langs je voorhoofd en één pluk achter onder het getoupeerde deel. 
 
5) Bindt de achterste haarpluk vast in een hoge paardenstaart.
 
6) Kam de twee plukken aan de zijkant richting de staart, draai ze eromheen en zet ze vast met een schuifspeldje. 
 
7) Maak nu de getoupeerde pluk los en kam het naar achter over je staart.
 
8) Nu is het tijd voor haarlak! De losse pluk moet namelijk niet naar de zijkant gaan schuiven. Spray haarlak boven en langs de losse plukken en de staart. Laat de haarlak goed opdrogen voor je (wild) met je hoofd gaat bewegen. 
 
9) Verdeel, als finishing touch, serum over de paardenstaart voor extra glans.
 
Combineer dit kapsel met een stoere winged-eyeliner en een rockable outfit en het plaatje is compleet!