How to wear: Isabel Marant sneakers

Naast dit dure exemplaar (€440!)  zijn er ook nog een hoop ander mooie en goedkopere sneakers op de markt.

Een van dé schoenentrends voor zomer 2012 is de sneaker. Deze onverwachte sporty trend zorgt voor heel wat opschudding in modeland. Want: hoe draag je de sneaker?

Creativiteit
Het belangrijkste bij het stijlen van een sneakerlook is dat je creativiteit gebruikt, maar let op: er zijn namelijk wel grenzen. Door de sneaker te combineren met te veel baggy kleding verliest de sneaker zijn kracht en zie je er eerder sloom dan stoer uit. Ook met kleur moet je goed oppassen, omdat sneakers vaak al veel (felle) kleuren hebben, mag je de rest van je outfit wat rustiger houden.

Bloggers
Ook de modebloggers zijn al flink aan het experimenteren met de sneakerlook. Vooral de Isabel Marant Bekket sneaker is populair. Deze stevige sneaker met ingebouwde hak wordt gecombineerd met strakke spijkerbroek en casual jas of nette blazer. Met een flinke tas breng je deoutfit in balans. Wat vind jij van de outfits van modebloggers The Blonde Salad, The Shoe Issue en Sushi&Pedro?

Casual
Voor de casual-look gebruiken we een donkere sneaker met lichte spijkerbroek. Daarnaast is een (lange) jas een must have voor deze look. De paarse tas zorgt voor balans en past ook mooi bij de kleuren van de sneakers. Een schattige ring haalt de scherpe randjes van de outfit af. Wat vind jij van deze sneaker-look?

Tas, Cambridge Satchel Company, € 167,70
Ring, Asos, € 11,20
Jas, Topshop, € 83
Blouse, Topshop, € 38,50
Jeans, Monki, € 30
Panter schoenen,Nelly, € 21,45
Sneakers, Isabel Marant, € 440

Sneaker-chic
Sneakers niet chic? Door de sneaker op de juiste manier te combineren kan je hem prima aan naar een etentje of je werk. Stijl de sneaker met een strakke kokerrok, blouse en los jasje met knoopband. Met een opvallende hoed of tas zorg je dat de outfit niet saai wordt.

Jas, Topshop, € 78
Blouse, H&M, € 39,95
Tas, Asos, € 63
Rok, Monki, € 15
Hoed, Bijenkorf, € 20
Oranje sneakers, Ash, € 159,95
Oorbellen, Pilgrim, € 6,95
Sneakers, Isabel Marant, € 440

Beyoncé draag in de videoclip van Love On Top ook sneakers van Isabel Marant: