How to wear: Oversized sweaters

 

Een grote trui is het ideale kledingstuk voor dit moment. Maar, hoe stijl je zo’n slobberding op een mooie manier?

Het belangrijkste bij het dragen van een oversized sweater is dat je de balans tussen los en strak maakt. Ook is het leuk om te spelen met de jongensachtige tomboy-look met een vrouwelijke touch.

It-girls Coco Sumner, Alexa Chung en Whitney Port weten als geen ander hoe je de grote trui op een stijlvolle manier moet dragen.

Tip 1 / Skinny of shorts
Met een skinny of shorts (mét maillot in de winter) zorg je ervoor dat je oversized sweater minder zwaar is. Kies voor de skinny een neutrale kleur zoals zwart, denim of grijs. Met de shorts kun je knallen met een kleur of print.

Tip 2 / Blouse eronder
Een blouse met hoge kraag geeft je outfit een tomboy-touch. Qua kleur kun je eindeloos experimenteren van gebroken wit tot oud roze of een print. Om te voorkomen dat je mouwen te dik worden kun je een mouwloze blouse of losse kraag dragen.
Draag je liever een wijd vest dan een losse trui? Ook hier kun je het tomboy-effect bereiken met een blouse, erg mooi in denim zoals bij Coco Sumner.

Tip 3 / Ketting
Liever geen kraag? Ook een opvallende ketting geeft je slobbertrui wat extra spice. Ga voor een wat kortere, dikke ketting met hout, touw of ijzer. 

Tip 4 / Ingestopt
Steek je trui aan de voorkant, zijkant of rondom in je broek, hierdoor laat je je vrouwelijke rondingen duidelijk zien. Zeker bij opvallende shorts is het belangrijk je trui wat in te stoppen zodat je gave broekje opvalt.

What to buy?