Je haar slecht geknipt? 5x tips om de schade te beperken

haar

Eindelijk heb je de beslissing genomen om jezelf een nieuwe hairdo aan te meten. Je hebt een afspraak bij de kapper gemaakt en een Pinterest board als sneltoets ingesteld op je telefoon om alle inspiratie te laten zien. Vol verwachting zit je in de kappersstoel te wachten op het resultaat. Maar dan: help no! Je haar is verknipt en je bent totaal niet tevreden! Herkenbaar? Vast. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt dat een bezoek aan de kapper eindigde in een dal van tranen. Goed nieuws: je haar groeit snel weer aan. Wij hebben enkele tips hoe jij zonder schaamte de straat op kunt met je slecht geknipte kapsel.

Zo beperk je de schade bij verknipt haar

#1 Short hair do care?

Ai, je had een stoer pixie kapsel in gedachte maar het lijkt er bijna op alsof de beesten aan je lokken hebben zitten knagen. Niets geen trendy hairdo, maar lelijke pieken. Niet getreurd, je haar groeit ongeveer tot een centimeter per maand. Om de natuurlijke haargroei een handje te helpen kun je prenatale vitamines of multivitaminen nemen, voldoende water drinken en enkel voedzame gerechten eten. Ook serums en andere haarproducten kunnen je lokken een goede boost geven.  Omdat je haar bestaat uit dode proteïnes, versterken proteïne behandelingen je haar. Daarnaast kunnen ook hydraterende producten een handje helpen.

#2 Haaraccessoires

Een coole haarband, haarsieraad, sjaal of pet doet wonderen voor je fout geknipte coupe. Experimenteer met verschillende accessoires zoals speldjes en gooi ook eens je scheiding een andere kant op. Nog een tip: verleg de aandacht met mooie make-up en fashionable kleding.

#3 Haar wassen

It’s ok to be dirty sometimes! Te vaak je haar wassen verwijdert de natuurlijke olielaag, waardoor het snel uitdroogt en breekt. Dat is uiteraard het laatste wat je wil! Je mag je haar elke dag nat maken voor een fris gevoel maar laat de shampoofles soms achterwegen. Ook droogshampoo is geen goed alternatief als jij je lokken wilt laten groeien.

#4 Extensions

Een redder in nood voor veel en veel te kort geknipt haar zijn: extensions. Exentions zijn er in verschillende soorten: clip-in extensions of extentions die je in je haar vlecht. Permanente extensions zijn natuurlijk niet bevorderlijk voor je haargroei maar wel een goede oplossing zodat niemand je verknipt kapsel ziet.

#5 Ga terug naar de kapper

Dit is misschien eng! Maar als je niet tevreden bent, is het belangrijk dit aan je kapper te laten weten. De kapper wil ten slotte haar klanten tevreden houden en dat je een volgende keer terugkomt. Hij of zij zal er veel voor over hebben om je tevreden te houden. Je kunt de kapper ten slotte ook vragen wat je kan doen om de schade te beperken.

Shop de items voor een good hair day!

About accessories
OMODA
€14,95

Balalook
BALA LOOK
€15,95

Calvin Klein
OMODA
€39,95

Gliss Kur
KRUIDVAT
€4,29

Andrélon
KRUIDAT
€5,05

Balmain
DE BIJENKORF
€26,50

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

5x tips & tricks voor warrig en droog haar in de herfst
5x pony’s die je gezicht zacht of stoer maken
Dit is waarom je haargroei vertraagt, en zo los je het op

Bron: HLN, Metro, Monstyle | Beeld: Pexels