Lhana Marlet/Marije de Haan @ LAB


Marije de Haan @ AIFW 

Comfortabel
De show in het machinegebouw startte dit keer met de unisex en androgene collectie Flatliners 2.0 van Marije de Haan. Zij koos voor veel natuurlijke en comfortabele materialen zoals wol, leer en schapenvacht, voor het aankomende herfst/winter seizoen. “Ik houd ontzettend van verwassen kleuren en natuurlijke producten. Ik ontwerp ook niet per definitie voor een man of een vrouw, want wie draagt er niet eens een oversized trui of T-shirt van haar vriendje?” vertelt Marije na de show. De modellen lopen op de catwalk in heerlijke uitziende outfits, waarmee je, naar eigen zeggen, de hele wereld aan zou kunnen. “Mijn inspiratie komt veelal uit de twintigste eeuw, en dan met name uit de werkkleding die je toen zag. Zo simpel maar toch verfijnd. Er is zo veel mogelijk met prachtige materialen en vormen”, aldus Marije.

Niet perfect
Nadat we deze collectie bewonderd hebben, betreden de modellen in Lhana Marlet’s Eva’s Apple collectie de catwalk. Zij zijn vooral gekleed in vloeiende stoffen, veel transparantie en vooral veel prints. Verschillende bomen- en bladmotieven zijn aangebracht op soepele en los vallende stoffen. Lhana, die eerder stage heeft gelopen bij Alexander McQueen, zegt zich vooral te focussen op detail. “Ik heb tijdens mijn stage vooral geleerd dat een outfit nooit perfect of af is. Als je denkt dat je er bent, kan er altijd nog iets beter, en daar streef ik wel naar,” verklaart Lhana. “Mijn collectie is dromerig en ook erg vrouwelijk, zacht en gecombineerd met veel natuurlijke elementen.”

Eigenzinnig
Deze talenten zijn er zeker om in de gaten te houden. De één voor haar blik op materiaal en een eigenzinnige vertaalslag van inspiratie naar draagbare mode. De ander voor haar doortastendheid, perfectionisme en kijk op mode en het vrouwelijke silhouet voor de toekomst.


Backstage bij Lhana Marlet

Tekst: Mirjam de Ruiter – www.mirjamderuiter.com
Foto’s: Chelsea Syrett