Pluisvrije (haar)perfectie

Windkracht 6, vallende bladeren en regenbuien is vragen om pluis haar. Of toch niet? Met de juiste haarproducten in je beautykast en een paar handige tips hoef je nooit meer over pluishaar te spreken. Pluisvrije (haar)perfectie is het codewoord!

1. Pluishaar wordt vaak veroorzaakt doordat het te droog is. Belangrijk is daarom dat je je haar geregeld vertroetelt. Hierbij moet je denken aan een wekelijks verzorgend haarmasker.

 2. Om pluishaar te voorkomen, wordt vaak de stijltang ingeschakeld. Helaas is het effect vaak maar tijdelijk en doet het pluishaar niet goed. Een product dat je beschermt tegen de hitte is daarom een aanrader.

3. Pluishaar wordt ook vaak veroorzaakt door gespleten punten. In dat geval kun je beter naar de kapper gaan om een stukje van je lokken af te knippen. Je zult zien dat hierna de pluis aanzienlijk vermindert, dan wel verdwijnt. 

4. Er zijn enorm veel haarproducten op de markt die pluis tegengaan, zoals Bumble and bumble Defrizz en Bed Head Tigi Control Freak Serum Frizz Control & Straightener. Ook fijn is Lumière van Kérastase. Je kunt het haar goed finishen met Tec Ni Art, een speciale anti frizz lak van L’Oréal Professionnel.

5. Tot slot nog een ‘à la oma weet raad’ tip: gebruik geen plastic borstels. Dit maakt het haar statisch, waardoor het onnodig gaat pluizen. 

Wij zeggen: goodbye frizzy hair!

Ook net zulke mooie steile lokken als Jennifer Aniston? Bekijk het in onze  makeovertool!