Primark Spring-Summer 2012 collectie

Bij elk nieuw jaar hoort een nieuwe collectie. Ook Primark pakt voor 2012 weer uit met trends die we al spotte op de spring-summer catwalk bij de grote modehuizen. Het zijn de pastelkleuren, de power prints en de supersized items waar de Ierse modeketen mee uitpakt aankomend voorjaar.

Pretty Pastel
Pastelkleuren zorgen voor die luxueuze en klassieke uitstraling. Ook fijn: Het is te combineren met zowel basiskleuren (zwart/wit) als met printitems. Voor de echte pastelliefhebber is daar de colourblocking 2.0: uitgevoerd met, jawel, pastel.

Colorblocking part two
Meest upcoming en populaire trend afgelopen jaar was de colourblockingtrend. De trend wordt voortgezet, maar dan wel in een nieuw jasje. Het zijn de pastelkleuren die gecombineerd mogen worden tot een flatteuze look. Mix and match!

Oversized – again!
Hate it or love it: Kledingstukken die nét wat wijder vallen dan normaal. Voor sommige geen vertoning, voor andere juist een fashionable twist om je outfit anders te laten lijken. Primark was in ieder geval overtuigd van de trend van 2011: Zij introduceren de oversized trend voor 2012 nogmaals, maar doen het dit keer wel ‘dunnetjes’ over.

Het is geel wat de boventoon voert
De modekleur voor dit voorjaar? Geel. Waan je een weg door de collectie en zie dat alle items, van klein accent tot opvallend all-over iets geels bevatten. Perfect als dé zomerkleur voor 2012.

Prints XL
Ware fashiolista’s hebben allang gespot dat de powerprint hét ding van 2012 wordt. Stoer, gewaagd én gedurfd.

Pump it up
De schoen staat dit jaar volledig in het teken van kleur. Open of dicht, met een dikke hak of juist ladylike met een stilettohak. Maar dat er kleur aan te pas komt, is zeker.

De collectie ligt midden januari in de Primark winkels Hoofddorp, Rotterdam en Zaandam.

Wat ga jij als eerste aanschaffen?