Tommy Hilfiger en Marc Fisher sluiten deal

“Wij kijken erna uit om onze schoenenbusiness verder te ontwikkelen”, aldus Annie Marine, onderdirectrice van Tommy Hilfiger.

Collectie
Tijdens de Fashion Footwear Association of New York in augustus presenteert Tommy Hilfiger zijn eerste voorjaarscollectie, in samenwerking met Marc Fisher Footwear. De damescollectie bestaat uit slippers, sneakers, sandalen, pumps, sleehakken, bootschoenen en ballerina’s. De collectie wordt uitgebreid met laarzen voor de najaarscollectie. De mannencollectie bestaat slippers, sneakers, brogues, geklede schoenen, bootschoenen en laarzen. De prijzen van de schoenen variëren van € 20 tot € 70.

Inspiratie
De collectie is geïnspireerd op vier thema’s binnen Hilfiger’s Prep World collectie, namelijk stad, eiland, kamperen en grand prix. Voor het thema stad gebruikte de ontwerper klassieke kleuren als rood, wit en blauw. Prints en de kleuren flamingo roze, aqua, koraal, zand en grasgroen zijn kenmerkend voor het thema eiland. Gestreepte, geblokte en effen materialen staan voor het thema kamperen. Bij grand prix horen gedurfde kleuren en verticale strepen, gecombineerd met letters.

“De schoenencollectie weerspiegelt het DNA van Tommy Hilfiger. De klassieke modellen krijgen een frisse insteek, zodat het een collectie wordt vol leuke kleuren en prints”, aldus Susan Itzkowitz, directrice van Marc Fisher Footwear.

Bron: Wwd