Top 10 hoge hakken dragers

Oftewel: High Heels Day. 4 september aanstaande vragen Styletoday & Grazia jou om je mooiste paar aan te trekken.

Menig celeb en shoenista gaat niet zonder wat extra centimters de deur uit. Daarom hebben we ter inspiratie de populairste en beste hoge hak ambassadeurs voor je op een rij gezet in de ‘Top 10 hoge hakken dragers’.

1.) Sarah Jessica Parker
Zouden we zonder SJP geweten hebben wie Choo of Blahnik was? Deze dame ging nooit ‘zonder’ de deur uit tijdens haar Carrie Bestaan. Maar ook na het SATC tijdperk vertroetelt ze haar voeten nog dagelijks met hoge hakken om U tegen te zeggen.

satcshoes.jpg

2.) Victoria beckham
Deze hardcore shoenenfetisist gaat nooit zonder wat extra centimeters de deur uit en waagde zich zelfs aan de zwevende hak van Antonio Berardi. Ja, die La Beckham houdt wel van een flink staaltje pumpprovocatie. En wij ook.

zwevendehak.jpg

3.) Imelda Marcos
Iedere schoenenliefhebber kan niet anders dan stamvoetend in grienen uitbarsten na het zien van de schoenencollectie van Imelda Marcos. Deze weduwe van de Philipijnse dictator Ferdinand Marcos is inmiddels 80 jaar en in het bezit van maar liefst… 5400 paar. (stilte…)

imeldamarcos.jpg

4.) Dita Von Teese
Dita is met stip de geoefendste paaldanseres. Ze duwt haar hielen op een goeie dag maar liefst 16 centimeter de hoogte in. Niet voor niets is ze de ongekroonde muze en grote inspiratiebron van schoenontwerper Christian Louboutin.
imeldamarcus.jpg

5.) Jane Aldrigde
De 17jarige Jane Aldrigde weet ons met haar blog Sea of shoes keer op keer jaloers te maken. Van Dries van Noten tot Marni: Jane draagt alleen hoge hakken van topkwaliteit en richtte een mega kast voor haar favo designershoes. Oja: ze heeft ook al een schoenenlijn op haar naam staan voor Urban Outfitters.

janeseaofshoes.jpg

6.) Gwyneth Paltrow
Nog gevaarlijker dan een snel dampende babyluiers: Gwyneth’s fetish heels collectie. Haar voorliefde voor pijlscherpe hoogwerkers doet menig schoenliefhebber duizelen. Guiseppe Zantinoti, Roger Vivier, Alexander McQueen en Louboutin… We like this new Gwyneth!

gweneth.jpg

7.) Beyonce
Op loeihoge pumps de ingewikkeldste dansmoves uithalen: respect voor Beyonce! De zangeres staat bekend om haar voorliefde voor hoog en vreemd voetenwerk. Ze probeerde zelfs de Balenciaga lego sandalen uit.
beyonce1.jpg

8.) Jean Paul Paula
Mannen op hoge hakken zijn de nieuwe modeiconen. Het Nederlandse stijlicoon Jean Paul Paula verfraait al zijn extravaganza outfits het liefst met deze hoge palen van Zara. (foto’s: breuring.net)
jeanpaulpaula.jpg

9.) Elize
Zangeres Elize is sinds een jaar het boegbeeld voor schoenenmerk Cafe Moda. En dat doet ze met verve, want tijdens een premiere, optreden of night out with the girls is ze steevast te vinden op een paar opvallend snoeperig paar hakken.

cafemodaelizeartikel.jpg
10.) Victoria Koblenko
Victoria Koblenko bezit voor Nederlandse begrippen uitzonderlijke schoenexemplaren. En dat is niet zo gek, want onlangs kroop de actrice zelf achter de ontwerptafel met schoenkunstenaar Rene van den Berg. Ze ontwierp een stel uitgesproken, edgy shoes matching met haar eigen karakter.

victoriakoblenko.jpg