Trends 2014: dé winterjas voor jouw figuur

Spotlight-winterjas

Bye bye summer, hello autumn! Slimme shoppers hebben hun wintermaatje misschien al gescoord. Toch ben je zeker niet te laat om nog een goede winterjas op de kop te tikken. Wat zijn de trends en waar op te letten qua figuur? 

Boyfriend

De kleding van je vriend is ook deze herfst populair. Niet dat je zijn coat als warmhoudertje moet dragen. Nee, de boyfriend-trend zet zich ook dit seizoen door. Dit vertaalt zich in oversized jassen, dubbele knopenrij, grote zakken en contrasterende revers.

Prints en pastels

Ook dit seizoen laten de prints zich weer zien. Van grafische bloemmotieven en ruitjes, tot all-over zwart-wit geblokte jassen. Met een print maak je een statement. Wil je een meer soft tone look? Ga dan voor een pastelkleurige jas in babyblauw of roze. Combineer je opvallende exemplaar met een easy-tone broek en catchy schoenen. 

Bredere schouders

Heb je brede schouders? Vermijd dan zoveel mogelijk grote en wijde kragen. Ook epauletten en andere schouderdetails doen weinig goeds. Kies voor een jas die onderaan uitloopt en zo tegenwicht geeft aan je wat bredere schouderpartij.

Brede heupen

Heb je een typisch peerfiguur met smalle taille en bredere heupen? Kies dan voor een jas met ceintuur of accent op de taille. Hiermee creëer je een prachtig zandloperfiguur. Vermijd de egg shape die je deze winter veel in de winkels ziet hangen, hierdoor lijk je meer vierkant.

Shopping-jassen-brede-heupen-schouders

Winterjas Six Ames Dodes € 199,95                                   Zwarte jas Even Odd € 59,95 

Buik en lovehandles

Zorg ervoor dat je jas over je buik en lovehandles valt door voor een langer model te kiezen. Mooi is het empiremodel dat net onder je borsten sluit. Dit is het smalste deel van je bovenlichaam en dus ideaal voor het verkrijgen van een taille. Omdat deze daarna uitwaaiert, valt het mooi vloeiend over je buik.

Een jas met een tailleriem is iets minder geschikt. De riem maakt de omvang van je buik (en lovehandles) meetbaar en dat is niet wat je wilt. Maar als je deze open laat hangen (of vastbindt op je rug) is het probleem opgelost. Heb je een wat langere jas met duidelijke taillelijn? Laat deze eens open hangen. De verticale lijn heeft een verlengend én afslankend effect.

Shopping-lovehandles-grotere-borsten Wintercoat Ashley Brooke € 139,95                                     Jas Benetton € 149,95

Korte benen

Wanneer je iets kortere benen hebt, kies dan eens een korter model jas. Hiermee laat je zoveel mogelijk been (en lengte!) zien. Let er wel op dat bij een kort jasje de mouwen niet te lang zijn. Hier lijken je benen namelijk korter door.

Shopping-kortere-benen

Cape/winterjas € 119,00                                            Bomberjack G-Star € 139,95

Beeld: Pinterest/ Imaxtree