VIERUURTJE: Gevulde Aubergine met Bulgur en walnoten

Het is  weer tijd voor een overheerlijk en dit keer gezond vieruurtje. Wij delen vandaag een geweldig en makkelijk recept met aubergine, bulgur, verse kruiden en gebrande walnoten. Een fijne smaaksensatie en het perfecte gerechtje om je vitaminen aan te vullen. Een groene salade met tomaat en ui on the side en het smullen kan beginnen. Loopt het water al in je mond? Laat je verrassen door ons heerlijke recept. Bon Appétit!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • gekookte bulgur (lekker met een bouillonblokje)
  • handje walnoten
  • Griekse yoghurt
  • bosje peterselie
  • tomaat
  • rode ui
  • knoflook
  • peper, zout, paprikapoeder, kaneel, cayennepeper, olijfolie

Zo maak je het!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de bulgur volgens de aanwijzing op het pakje. Met een bouillonblokje bij het kokende water, geef je meteen veel smaak.
  3. Halveer in de tussentijd de aubergine en ‘ontpit’ de binnenkant met een lepel. Je houdt twee aubergine bootjes over.
  4. Maak vervolgens de gekookte bulgur op smaak met peper, zout, paprikapoeder, kaneel, cayennepeper en een scheutje olijfolie.
  5. Mix de gebrokkelde walnoten door de bulgur en vul vervolgens elke helft met het mengsel.
  6. Je kunt de aubergine op een bakplaat leggen of in een ovenschaal doen. In 20 minuten is de aubergine gaar.
  7. In de tussentijd hak je de peterselie fijn, snijd je de ui en tomaten.
  8. De griekse yoghurt meng je met peper, zout en verse knoflook tot een sausje.
  9. Als topping breng je dit sausje over de aubergine en je gerechtje is klaar.

Smullen maar!

Time to shop!

Levi’s
DE BIJENKORF
€109,95

Mason Garments
MASON GARMENTS
€269,00

Cowboysbag
COWBOYSBAG
 €69,95 48,96

Robako
DE BIJENKORF
€32,95

Rosefield
DE BIJENKORF
€99,00

Comma Casual Identity
WEHKAMP
€69,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Vieruurtje: cheesecake met karamel zeezout popcorn
Easy like sunday: kruidnoten met kaneel
Vieruurtje: warme chocolademelk met karamel-zeezout