Welke haarkleur past bij mij?

Het klinkt misschien als een open deur, maar voordat je van kleur veranderd is het belangrijk om te weten wat je doel precies is. Wil je alleen wat meer glans, wil je de eerste grijze haren camoufleren of wil je er gewoon wat frisser uitzien?

Jij
Als je antwoord hebt gegeven op bovenstaande vraag adviseren we om eerst bij jezelf te rade te gaan. Kies de kleur waar jij je het meest tot voelt aangetrokken. Jij moet tenslotte elke dag in de spiegel naar die kleur kijken, dus jij moet die kleur mooi vinden. Om drama’s te voorkomen kun je het best zo dicht mogelijk bij je natuurlijke haarkleur blijven. Met één of twee tinten lichter, of donkerder, kan het bijna niet misgaan. 

 
Kapper
Vertel de kapper waarom je een andere kleur wilt. Zo kan de kapper bepalen welke soort verf het best gebruikt kan worden. Denk daarbij aan een ‘kleurgloss’, een semi-permanente of een permanente kleuring. Een goede kapper zal goed kijken naar wie je bent om de juiste kleur te bepalen. De toon van je huidskleur, de kleur van je ogen en je kledingstijl bepalen allemaal welke kleur het beste bij je past. Een kapper is daarvoor getraind. En handig: de kapper kent de trendkapsels van 2012. Verbaas je niet als verschillende kappers verschillende kleuren adviseren. Bij iedereen staan meerdere kleuren mooi. 
 
Vind je een bezoek aan de kapper nog een te grote stap en wil je nog even blijven dromen over die nieuwe haarkleur? Experimenteer dan met de make-over tool. Hierin upload je een foto van jezelf. Vervolgens kies je een kapsel dat het meest lijkt op die van jou. Hierna kan je de kleur van het kapsel aanpassen naar alle kleuren van de regenboog. Zo kan je zien welke kleur mooi staat bij je ogen, je huidskleur en bij je persoonlijkheid. De juiste kleur gevonden? Print de foto uit en ga langs de kapper (of meerdere) voor advies. Zo heb je voldoende voorwerk verricht en kan je een gegronde keuze maken.