Dit zijn de 10 stomste woorden van 2017

Het jaar is alweer bijna voorbij en dat betekent maar een ding: lijstjes. Lijstjes met de hipste babynamen, gastvrije steden en natuurlijk de faamnaam. En een nieuw jaar betekent ook een lijst nieuwe woorden. Alleen vallen deze nieuwe woorden niet altijd even goed. Woorden waar je zelfs zo’n grote hekel aan hebt dat je hem nooit maar dan ook nooit meer wilt horen. Gelukkig zijn er meer mensen die dit vinden en is er daardoor een verkiezing bedacht met het ergste woord van 2017. En de genomineerden zijn terecht genomineerd!

Weg met dat woord

Het instituut van de Nederlandse taal heeft in november een oproep gedaan met de stomste woorden uit 2017. En je begrijpt natuurlijk wel dat wij hier massaal op hebben geantwoord. In de ‘weg met dat woord’ verkiezing kan er gestemd worden op het ergste woord van 2017 die deze felbegeerde titel dan ook krijgt. Uit alle inzendingen is er een top 10 gemaakt die hieronder te zien is! Maak je borst maar nat, want dit zijn zeker niet de minste woorden!

  1. Duurzaam
  2. Eigenlijk
  3. Genderneutraal
  4. In je kracht staan
  5. Loverboy
  6. Papadag
  7. Shinen
  8. Soort van
  9. Stukje
  10. Super

Zoals ik al zei: zeker niet de minste! Staat jouw favoriet ertussen? Tot en met 7 december kan er gestemd worden op het slechtste woord van het jaar! En dan willen we hem ook echt niet meer in 2018 horen en zien, beloofd?

LEES OOK:

Yes! Vanaf 1 januari komt Friends op Netflix
Win: 2×2 kaarten voor straf_werk klokgebouw
Ben jij er bij? A Lot Of Fashion On Tour Rotterdam

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Getty Images