11x awkward struggles van kleine vrouwen

kleine vrouwen

Aangezien ik zelf ook maar 1,58 meter lang ben en dus alles af weet van deze ongemakkelijke situaties leek mij het leuk om deze met jullie te delen. Ik weet namelijk zeker dat ik niet de enige ben, ik zie meer ogen op mijn ooghoogte. Hoewel er ook wel veel voordelen zijn (we kunnen de kleinste mannen in Hollywood daten – hallo daar Daniel Craig), zijn er ook wel wat serieuze nadelen. Hier zijn wat dingen waar wij kleine vrouwen moeite mee hebben on a daily basis…

Struggles van kleine vrouwen

#1 Lean on me

Of nou ja, just rather don’t. Het gebeurt namelijk te vaak dat onze lange vrienden (meestal als ze dronken zijn) ons gebruiken als een menselijk standaard; even leunen op ons hoofd alsof we geen andere functie hebben. Gewoon niet doen jongens.

#2 Eén woord: nekkramp

Die verzuurde nekjes elke dag zijn ook erg herkenbaar. Dat eindeloze omhoog kijken naar die lange mensen is dan ook vaak de oorzaak. Hey tall peeps, waarom meeten jullie ons niet ergens halverwege?

#3 Age ain’t nothing but a number

Kleine vrouwen worden soms wel drie keer per dag aangezien voor een klein kind. In de supermarkt of tijdens het uitgaan is het honderd procent zeker dat je je ID moet laten zien als je drank probeert te kopen. Maar ja, je kunt het ze niet kwalijk nemen. Zelfs mijn dertien jarige schoonbroertje is groter dan ik. The shame…

#4 Voetjes van de vloer

Van de trein tot de bioscoopstoelen, het is opvallend als je voeten eindelijk eens de vloer aanraken. Het komt eigenlijk bijna nooit voor. Ze bungelen maar ergens.

#5 Onze arme voetjes

Over voeten gesproken, hakken zijn niet eens meer een keuze maar een must. Om onze lengte toch nog op iets te laten lijken moet we vaak zwoegen. “Tja, wie mooi wilt zijn moet pijn lijden” zei mijn lange, zus altijd.

#6 Je komt nooit bij de hoogste plank

Als je ergens bij moet, zoals iets hoog in de supermarkt of zelfs in je eigen keuken. Vaak moeten we dan ook vragen of een lang persoon het voor je kan pakken. En is er niemand in de buurt? Dan klimmen we gewoon zelf naar boven. Toch ladies? That’s how we roll.

#7 Your tailor is your BFF

Oh heb je niet eens een eigen kleermaker? Dan ben je obviously gewoon van een gemiddelde lengte of daarboven. Als je klein bent gaat shoppen op een heel ander level. Het heeft geduld, inlevingsvermogen en een kleermaker nodig. Een ander alternatief is extreem lange en enge broekspijpen, starring Kim Kardashian.

#8 Op de groepsfoto moet jij altijd vooraan

Nee, ons hoofd staat niet op de foto. Try again please! Maar dan vooraan want jij bent immers de kleinste van de groep.

#9 We zijn ook geen huisdieren

Mensen (ja, jullie weten zelf wel dat ik het over jullie heb) denken dat het acceptabel is om op het hoofd van kleine vrouwen te tikken of te aaien als een klein kind, of erger als een hond. We zeggen het eens en voor altijd, dit is niet OK.

#10 Het is nooit ons rondje om te geven

Even voor de duidelijkheid: we zijn niet gierig. We maken gewoon totaal geen kans naast al die lange mensen in de bar. We komen simpel weg nooit aan de beurt.

#11 Opposites attract

Lange meiden, we weten dat jullie ons hierom haten, but what can i say? Lange jongens houden gewoon van korte meisjes. Ondanks dat door het lengteverschil de eerste kus behoorlijk awkward was, zijn de gevoelens wederzijds. So we rock, little girls!

It’s shopping time!

ComeGetFashion
COMEGETFASHION
€89,99

Selected Femme
DE BIJENKORF
€59,99 29,99

Sandro
DE BIJENKORF
€495,00 297,00

Steve Madden
NELSON
€119,99

Cobachella
WEHKAMP
€49,95

Sleek
WEHKAMP
€9,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: ASOS likes, Flair, The Perfect You | Beeld: Unsplash