14x Flirttips voor onhandige dames

De dagen waarop ik flirtte zijn voorbij, maar ik weet nog goed hoe vreselijk slecht ik was. Zo’n beetje elke situatie kon ik ongemakkelijk maken. Gelukkig heb ik uiteindelijk iemand gevonden die dingen net zo awkward kon maken als ik, maar een paar handige tips waren wat mij betreft meer dan welkom geweest. Ook jij zult uiteindelijk iemand vinden wiens ongemakkelijke flirt-skills overeenkomen met die van jou, geloof me. In de tussentijd zal ik je op weg helpen met een paar tips.

#1: Compenseer je onhandigheid met wat zelfverzekerdheid. Oftewel: fake it till you make it.

#2: Probeer een gesprek op gang te brengen. En dat mag best beginnen met één van je gekke hobby’s. Hij zal vast om je moeten lachen en ook over zijn hobby’s beginnen.

#3: Maak oogcontact. Voor je gevoel maakt dit het alleen maar ongemakkelijker, maar geloof me: oogcontact is the key.

#4: Zorg voor een strategie. Heb je een lekker hapje op het oog? Stel jezelf op als een schaakstuk en wiebel langzaam richting zijn buurt, maar pas op dat het niet creepy wordt.

#5: Begin makkelijk. Start met een makkelijke open (!) vraag. Bijvoorbeeld: wat is jouw favoriete huisdier?

#6: Lach. Een makkelijke manier om zelfverzekerd over te komen.

#7: Probeer niet te stressen. Blijf rustig, eigenlijk stelt het allemaal niets voor. Het is niet het einde van de wereld en je zult merken dat het flirten je een stuk makkelijker afgaat als je relaxt blijft.

#8: Omarm je onhandigheid. Schaam je niet in ongemakkelijke en onhandige situaties, maar vind een manier om ermee om te gaan en gebruik ze. Bovendien zal hij ze alleen maar interessant vinden.

#9: Kom met iets grappigs. Probeer eens een leuke anekdote en koppel hem aan een verhaal dat jij zelf meemaakte.

#10:  Kom wat dichterbij. It’s all about body language. Probeer niet iemands personal space te overschrijden, maar gebruik je tactieken om toch een beetje dichterbij hem te komen.

#11: Tease hem een beetje. Heel, maar dan écht heel voorzichtig. Je wilt hem natuurlijk niet afschrikken en overboord gooien door te hard van stapel te lopen.

#12: Houd het bedeesd. Stiekem een blik wenken naar je crush en wegkijken wanneer hij terugkijkt, kan al een signaal zijn dat jij interesse hebt in hem.

#13: Wees jezelf. Omarm je onhandigheid, it’s yours.

#14: Praat zoveel mogelijk. Zelfs als het enkel zorgt voor meer spanning of ongemakkelijkheid: houd dat gesprek op gang. Koste wat het kost.

 

Bron: All Women’s Talk |  Beeld: Unsplash, Giphy