15x ergernissen in het openbaar vervoer

openbaar vervoer

Iedereen die met de trein, bus of tram naar het werk gaat zal hoogstwaarschijnlijk erkenning vinden in dit artikel. Als je dagelijks afhankelijk bent van het openbaar vervoer ga je nou eenmaal automatisch ergernissen ontwikkelen. Hoe geweldig zou het zijn als je rustig in een schone trein je favoriete serie kunt kijken, zonder onaangename geuren, geluiden, bagage en irritante mensen? Maar helaas, niets is minder waar. We have to deal with it! We hebben de grootste ergernissen van het openbaar vervoer voor je opgesomd. Van moeten staan en vertraging hebben tot onaangename geuren. Je leest ze hieronder!

De grootste ergernissen in het openbaar vervoer

#1 Mensen die niet voor je aan de kant gaan

Je hebt altijd mensen die de hele roltrap in beslag nemen waardoor jij in alle haast te laat aankomt. Deze ergernis zet zich verder voort in de trein, bus of tram. Je bent op zoek naar een zitplaats en je hebt er eindelijk één gespot, vervolgens sta je te wachten tot de persoon een plekje opschuift zodat je er naast zou kunnen zitten. Het lijkt ons toch wel duidelijk genoeg, maar blijkbaar vindt hij/zij het toch nog wat moeilijk te begrijpen en moeten we onze stem gaan gebruiken. Annoying!

#2 Vieze treinen, bussen en trams

Dit heeft niet veel omschrijving nodig. Stoelen die al jaren niet schoongemaakt lijken, vieze prullenbakjes en palen die misschien al door een paar duizend mensen aangeraakt zijn. Als we er alleen al aan denken. Bah!

#3 De welbekende Smullers geur

Op z’n tijd kan zo’n vet bakje friet heerlijk zijn, maar van deze geur in het openbaar vervoer worden we echter wat minder blij. Op sommige momenten wil je dit gewoon liever niet ruiken!

#4 Het is véél te druk

Iedereen wilt zitten, maar in de spits kan dit nog wel eens een lastige opgave worden. Iedereen probeert een plekje te bemachtigen, maar vaak resulteert dit voor de meeste mensen in een half uurtje staan. Eigenlijk kan dat helemaal geen kwaad. Toch? Wat echter wel héél vervelend is, als je je kont niet kunt keren terwijl je staat. Hadden ze er niet een extra wagon aan kunnen hangen?

#5 De wifi werkt weer eens niet…

Je stapt de trein in met het plan om alvast te beginnen aan je werk, zo kun je aan het einde van de dag misschien wat eerder naar huis. Je hebt een zitplaats kunnen bemachtigen, en opent vol goede moed je laptop. In principe zou je reis niet meer mis kunnen gaan. Tot je op je beeld scherm ziet staan: ‘geen verbindingen beschikbaar.’ Helaas pindakaas! And hello long day...

#6 Iemand die de muziek best een tikkeltje zachter mag zetten

Heel irritant als iemand in het openbaar vervoer voor zichzelf een discotheek belevenis vormt, en de hele wagon mee kan genieten van de muziek uit een mega slechte koptelefoon. Extra balen als het niet je smaak is.

#7 Tassen die een zitplaats nodig hebben

We mogen niet ontkennen dat we dit zelf ook altijd doen, een tas is nou eenmaal veel waard voor een vrouw. Maar wanneer er iemand aankomt die opzoek is naar een zitplaats, is het wel zo attent om je tas even op schoot te nemen. Helaas begrijpt nog niet iedereen dit.

#8 Zijn mijn WhatsAppjes zo interessant?

‘Hi, hoe laat spreken we ook al weer af vanavond? Zeven uur? Is goed! Bij dat sushi restaurant toch?’ Is dit nu echt interessant? Please, stop met het lezen van andermans appjes. Zo irritant!

#9 Ik denk dat ik nu wel genoeg over je persoonlijke leven weet!

Mensen die luidruchtig hun hele levensverhaal aan de telefoon vertellen. We proberen niet mee te luisteren, maar ongewild kennen we deze persoon door en door aan het einde van onze reis.

#10 Mensen die de stiltecoupé iets te serieus nemen. Shhhhht!

Oké, logisch dat je in de stiltecoupé stil moet zijn en geen telefoontjes mag plegen. Je hebt alleen altijd mensen die het iets te serieus oppakken. Als je even heel zacht iets tegen je reisgenootje zegt, krijg je meteen “shhhhht!” te horen. Seriously?

#11 Mag ik eerst even rustig uitstappen alstublieft?

Je hebt een lange rit achter de rug en je wilt rustig de trein uitstappen. Helaas gaat dat niet altijd zonder slag of stoot, mensen vliegen de trein in zonder eerst de inzittenden uit te laten stappen. Zit Beyoncé soms binnen?

#12 En…bedankt voor het verstoren van mijn powernap

Onze powernap op de vroege morgen of juist na een lange werkdag is heilig en mag absoluut niet verstoord worden. Jammer genoeg, gebeuren er op dit moment altijd de meest irritante dingen. Voorwerpen die op de grond vallen, mensen die luidruchtig eten of het beruchte prullenbakje van de NS sprinters, als de deksel dichtklapt hebben je trommelvliezen het even flink te verduren.

#13 Oh, why? Er zijn nog genoeg andere plekken vrij

Er komt iemand naast je zitten terwijl er nog genoeg vrije plekken zijn. Waarom, waarom? We zullen het waarschijnlijk nooit begrijpen.

#14 Te laat komen door vertragingen

Je bent met pijn en moeite op tijd je bed uitgestapt, vervolgens heb je nog even gerend alsof je leven er vanaf hing. Je komt met een opgelucht gevoel op het station aan, tot je erachter komt dat je dikke vertraging hebt. Oh please no… Kan het nog erger? Ja, dus! Je mist je overstap en de gedachte dat je een half uur langer in bed had kunnen blijven liggen is het allerpijnlijkst.

#15 “Dit reisadvies is komen te vervallen”

De aller, aller, aller grootste ergernis is dan toch wel op onze reisplanner lezen: dit reisadvies is komen te vervallen. In de ochtend is dat natuurlijk op z’n zachtst gezegd erg vervelend, maar aan het eind van je lange werkdag, wanneer je toe bent aan een rustig avondje bankhangen, kun je het gerust een wereldramp noemen.

 

 Shop hier je business look!

Bodyflirt
BONPRIX
€37,99 33,99

Heine
OTTO
€59,99

Sandro
DE BIJENKORF
€115,00

Tamaris
LEEMANS SCHOENEN
€89,99

J. Jayz
OTTO
€29,99

Pieces
OTTO
€14,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Deze studies helpen jou aan de best betaalde banen
Hallo routine! Met deze tips kom je weer terug in je ritme
Handig! 5 tips om je te focussen op werk

Beeld: Pixabay